7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Η Ναόμι Οσάκα «κλειδώνεται» και πάλι, για χάρη του «Tokyo 2021»

Η Ναόμι Οσάκα «κλειδώνεται» και πάλι, για χάρη του «Tokyo 2021»
AP PHOTO

Τη στιγμή που η πόρτα του δωματίου της άνοιγε στην καραντίνα της Αδελαΐδας, η Ναόμι Οσάκα φαντάστηκε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να μείνει κλεισμένη. Για την ακρίβεια, σχεδόν το... πεθύμησε! Η 23χρονη τενίστρια, λίγο πριν από την έναρξη του Open Αυστραλίας, παραδέχθηκε πως δεν θα είχε πρόβλημα ενός ακόμη περιορισμού δύο εβδομάδων το ερχόμενο καλοκαίρι, αν αυτό απαιτηθεί για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη γενέτειράς της.

Η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια του κόσμου για το 2020, εξήγησε ότι «θα έμενα στο ίδιο δωμάτιο για 14 μέρες, ώστε να παίξω στους Αγώνες του Τόκιο. Το να αγωνιστώ εκεί θα είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Η σημαντικότερη  έγνοια μου είναι να προστατευθεί η υγεία του κόσμου στην πόλη». Πρόσθεσε, επίσης, πως «με τόσους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, αυτό που μετρά είναι να μείνουν υγιείς και οι αθλητές και οι κάτοικοι του Τόκιο». 

Κάποιοι συναθλητές της, πάντως, πιστεύουν πως η Οσάκα έχει αυτή την πρόθεση διότι οι περιορισμοί που κλήθηκε να ακολουθήσει στην Αδελαΐδα ήταν πιο χαλαροί από τον αυστηρό εγκλεισμό της Μελβούρνης για την πλειονότητα των τενιστών του Οπεν της Αυστραλίας, καθώς στη δεύτερη πόλη δεν είχαν καμία ευχέρεια να προπονηθούν σε κορτ. Πολλοί τενίστες, μάλιστα, αποκάλυψαν ενοχλημένοι πως χτυπούσαν απλώς τις μπάλες με ρακέτες στους τοίχους των μικρών δωματίων τους!

Μάλιστα, την Τετάρτη (3/2) περισσότεροι από 500 αθλητές, προπονητές και συνοδοί τους επέστρεψαν σε απομόνωση, έπειτα από κρούσμα κορονοϊού σε τεστ ενός υπαλλήλου ξενοδοχείου όπου καταλύσει αποστολές για το Οπεν... Η εξέλιξη θα επηρεάσει τους αγώνες προπόνησης της Πέμπτης, καθώς άπαντες θα έχουν το δικαίωμα να μεταβούν σε γήπεδα μόνο αν υποβληθούν σε αρνητικό τεστ. Υπεύθυνοι του Οπεν ξεκαθάρισαν ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την πρεμιέρα της ερχόμενης Δευτέρας (8/2).

Σε ό,τι αφορά στους Ολυμπιακούς, οι διοργανωτές του «Tokyo 2021» δεν έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν ακόμη για Αγώνες με ή χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Επιπλέον, προς το παρόν, δεν δείχνουν να επιλέγουν την καθολική καραντίνα των 11.000 αθλητών που αναμένεται να φτάσουν στην Ιαπωνία, εφόσον οι συνθήκες επιτρέψουν τη διεξαγωγή τους. Η οργανωτική επιτροπή έχει διαψεύσει αναφορές και δημοσιεύματα περί νέας αναβολής της διοργάνωσης που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2020 και μετατέθηκε για 12 μήνες αργότερα, λόγω κορονοϊού.