Η κορυφή «ζάλισε» τη Ναόμι Οσάκα, πριν θριαμβεύσει πάλι σε κορτ και χορηγίες

Η κορυφή «ζάλισε» τη Ναόμι Οσάκα, πριν θριαμβεύσει πάλι σε κορτ και χορηγίες

Το συνήθως σεμνό προφίλ της – σε σημείο αμηχανίας και ενδεχομένως ντροπής μπροστά στις κάμερες – δεν συνάδει με τη μεγάλη επιτυχία εντός κι εκτός των κορτ του τένις. Ισως για αυτό ο ταπεινός χαρακτήρας της δέχθηκε μία, θαρρεί κανείς, κρίση συνείδησης και αμφιβολίας για τον εαυτό της.

Ο τίτλος του US Open το 2018 κόντρα στην Σερίνα Ουίλιαμς και ο αντίστοιχος του Open Αυστραλίας το 2019 είχε φέρει την Ναόμι Οσάκα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο, μέσα στην ίδια σεζόν έπεσε στη χειρότερη σύγχρονη θέση της, το Νο. 10. Ήταν η καθοριστική στιγμή στην πορείας της.

Χρειαζόταν μία προσωπική ώθηση, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Το 2020 αποτέλεσε περίεργη χρονιά για τους περισσότερους ανθρώπους. Όχι, όμως, για την 23χρονη τενίστρια, γεννημένη στην Ιαπωνία, με μητέρα από εκεί και πατέρα από την Αΐτη. Η Οσάκα κατέκτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο εκ νέου το αμερικανικό Open, για τον τρίτο τίτλο Γκραν Σλαμ της καριέρας της.

Στο φημισμένο τουρνουά της Νέας Υόρκης ήταν η πρώτη φορά που η φωνή της ακούστηκε πιο δυνατά από μία κραυγή για ένα χτύπημα με τη ρακέτα. Έπειτα από κάθε αγώνα, φορούσε τη μάσκα με το όνομα ενός εκ των θυμάτων ρατσιστικής αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Ήταν η πρώτη φορά που ύψωσε τα λόγια της κατά των ανορθογραφιών της κοινωνικής ζωής.

Αυτό το νέο προφίλ της Οσάκα δεν έβγαλε ένταση μόνο στο κορτ, αλλά προσέλκυσε και περισσότερους χορηγούς στο χαρτοφυλάκιό της. Στα μέσα Ιανουαρίου συμφώνησε με τον φημισμένο οίκο μόδας Louis Vuitton και την ελβετική εταιρεία ρολογιών Tag Heuer. Η πρώτη συμφωνία, μάλιστα, αναφέρουν οικονομικές πηγές, είναι «επταψήφια» και αυξάνει κι άλλο τα κέρδη – ρεκόρ, λίγο πριν από τη συμμετοχή της τον επόμενο μήνα στο Open της Αυστραλίας.

Το Forbes ανακοίνωσε πως η Οσάκα έγινε για το 2020 η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, με έσοδα 37,4 εκατομμύριων δολαρίων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Σερίνα Ουίλιαμς. Από το ποσό αυτό, η συντριπτική πλειονότητα των 34 εκατομμυρίων προήλθε από 17 χορηγικές συμφωνίες, καθώς το 2019 υπέγραψε και με την αθλητική εταιρία Nike, αντί αμοιβής δέκα εκατομμυρίων ετησίως!