Η γεμάτη... ευθύνες και «καμπανάκια» φιλοφρόνηση του Κύργιου στον Τζόκοβιτς

Η γεμάτη... ευθύνες και «καμπανάκια» φιλοφρόνηση του Κύργιου στον Τζόκοβιτς

Οι αντιφάσεις είναι μέρος του παιχνιδιού του Νικ Κύργιου. Αποτελούν κομμάτι του εαυτού του, τόσο μέσα στο κορτ όσο και έξω από αυτό. Ο πάντα αμφιλεγόμενος Αυστραλός – με ελληνική καταγωγή – τενίστας μπορεί με την ίδια λέξη να αποδώσει διττή σημασία σε όσα πιστεύει. Να αναγνωρίσει αξίες, αλλά και να θίξει όσα, παράλληλα, θεωρεί ότι κινούνται σε λάθος διαδρομές.

Μία εβδομάδα μετά τον χαρακτηρισμό «εργαλείο» για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και ύστερα από την απαίτηση του Σέρβου σταρ να χαλαρώσουν τα μέτρα της καραντίνας σε Μελβούρνη και Αδελαϊδα πριν το Open Αυστραλίας, ο Κύργιος θέλησε να κουνήσει και πάλι το δάχτυλο στον «Τζόκερ», αλλά με ένα... κομπλιμέντο.

Ο 25χρονος Αυστραλός είχε εξαρχής διαφωνήσει με τις επιθυμίες του Τζόκοβιτς για παραμονή συγκεκριμένων ελίτ αθλητών σε επαύλεις με γήπεδα τένις στον χώρο, εξηγώντας πως η αναφορά «εργαλείο» είχε να κάνει με το ότι ο μεγάλος αντίπαλός του οφείλει να χρησιμοποιεί καλύτερα την πλατφόρμα του. Μάλιστα, χαρακτήρισε τα λόγια του «ανούσια και μελαγχολικά».

Ο Κύργιος, Νο 47 πλέον στην παγκόσμια κατάταξη, αποκάλεσε την Τετάρτη (27/1) τον Τζόκοβιτς «τον ΛεΜπρον Τζέιμς του τένις! Είναι ο ηγέτης του σπορ μας και έχει υποχρέωση να δίνει το καλό παράδειγμα για όλους τους συναδέλφους και ειδικά για τους νεότερους». 

Μιλώντας στο CNN θύμισε το καλοκαιρινό ατόπημα του Τζόκοβιτς, ο οποίος είχε διοργανώσει εν μέσω πανδημίας και αθλητικού λοκντάουν ένα τουρνουά επίδειξης, το οποίο προκάλεσε πολλά κρούσματα κορονοϊού. Ο ίδιος ο Σέρβος κυκλοφορούσε δίχως μάσκα, ενώ βρέθηκε στη συνέχεια θετικός στον ιό...

«Όλοι κάνουμε λάθη και συχνά ξεφεύγουμε, ωστόσο πρέπει να μένουμε υπεύθυνοι και να αναγνωρίζουμε το σφάλμα μας», δήλωσε ο Κύργιος, επισημαίνοντας πως «όσο και αν τον σέβομαι και αναγνωρίζω το στάτους του, πρέπει να είναι πάντοτε υπεύθυνος για όσα λέει και πράττει». 

Ο Αυστραλός συμπλήρωσε ότι «στο τέλος της ημέρας όλοι είμαστε συνάδελφοι και στην ίδια πλευρά. Μπορεί στο κορτ να υπάρχει ανταγωνισμός, όμως στην ουσία είμαστε σύμμαχοι και δεν πρέπει να δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις, κάτι που κι εγώ έχω κάνει στο παρελθόν. Οσα λέω δεν είναι απλώς για τη δημοσιότητα και την προσοχή των ΜΜΕ. Είναι οι προσωπικές αρχές μου. Με αυτό τον τρόπο μεγάλωσα και προσπαθώ ως συγκεκριμένος χαρακτήρας να παίξω τον δικό μου ρόλο στο τένις.

»Ο Νόβακ είναι σπουδαίος τενίστας και σταρ, αλλά τον τελευταίο καιρό, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε και έκανε πράγματα σε λάθος τάιμινγκ και με άκομψο τρόπο. Δεν νομίζω ότι τους τελευταίους μήνες του αποδόθηκαν ευθύνες για τις πράξεις του και γι’ αυτό αναγκάζομαι να γίνω πάλι εγώ ο κακός που θα μιλήσει για αυτό...».