Αποκάλυψη Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας συμφώνησε μεγάλα πλεονάσματα με αντάλλαγμα τα εργασιακά

Ο Τσίπρας συμφώνησε μεγάλα πλεονάσματα με αντάλλαγμα τα εργασιακά

Σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνοντας πως ο Αλ. Τσίπρας του ζήτησε να συμφωνήσει  μεγάλα πλεονάσματα, που σημειωτέον τελικά συμφωνήθηκαν διαλύοντας τη μεσαία τάξη, ως αντάλλαγμα για τα εργασιακά. Δήλωση που προκάλεσε αίσθηση με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει μια κατ αντιπαράσταση συζήτηση για να μαθευτεί η αλήθεια για το 2015.

Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ομιλία του ανέφερε ότι η πρώτη του διαφωνία το 2015 αφορούσε τα εργασιακά αφού ο Αλέξης Τσίπρας του είχε ζητήσει να δώσει στους δανειστές συμφωνία για μεγάλα πλεονάσματα που  για να πάρει ως αντάλλαγμα τα εργασιακά με τον ίδιο να του απαντά πως είναι σφάλμα μια τέτοια κίνηση.

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως δεν κατάλαβε ποτέ την σχέση μεταξύ χρέους και εργασιακών γι αυτό και μου έλεγε θα τους δώσουμε τα πλεονάσματα για να πάρουμε τα εργασιακά» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Τότε νόμιζα πως ήταν σφάλμα» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης για να προσθέσει πως τώρα γνωρίζει πως ήταν πολιτική επιλογή όπως τελικά αποδείχθηκε από τη συμφωνία που έκανε με τους δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας και τα υψηλά πλεονάσματα που επιβλήθηκαν στη χώρα. 

Μάλιστα στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 επέμεινε στην αναφορά του περί της επιλογής Τσίπρα σημειώνοντας ότι τελικά «και τα πλεονάσματα έδωσε και δεν πήρε τα εργασιακά».

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει στον Γιάνη Βαρουφάκη και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «ξαφνική αγάπη». Ταυτόχρονα ανέφερε πως «μέχρι πρότινος ήξερα ότι με κατηγορείτε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με την Συμφωνία Πρεσπών. Σήμερα μας λέτε ότι ανταλλάξαμε τα πλεονάσματα και συνταξιοδοτικό», απευθυνόμενος όμως στον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι στον πρόεδρο του ΜεΡΑ25 που τον κατηγόρησε ευθέως από το βήμα της Βουλής.