Ο. Τσελίκ: «Τα αστεία για σύγκρουση με την Τουρκία μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ στην Ελλάδα»

Ο. Τσελίκ: «Τα αστεία για σύγκρουση με την Τουρκία μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ στην Ελλάδα»

«Τα περί στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τουρκία, μπορεί να να γυρίσουν μπούμερανγκ στην Ελλάδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του υπ. Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο τελευταίος είχε προ ημερών διαμηνύσει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας, πως εφόσον η Άγκυρα κλιμακώσει την επιθετικότητά της τότε η Ελλάδα «θα δείξει τα δόντια της».

Αναλυτικότερα, ο αξιωματούχος του AKP, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου σημείωσε πως «όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του», ενώ στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, αναφέροντας παράλληλα πως η Τουρκία είναι κράτος δικαίου και πρώτη της προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου σημείωσε πως οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού συνιστούν «άσχημο αστείο» και προειδοποίησε πως ανάλογες αναφορές μπορεί να γυρίσουν ως μπούμερανγκ προς την Ελλάδα.

«Λέμε στον Έλληνα υπουργό να μην κάνει τέτοια άσχημα αστεία. Εξάλλου καμία πλευρά δεν μπορεί να τα λάβει σοβαρά υπόψη της. Αυτά τα αστεία θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

«Με τέτοια άσχημα αστεία δείχνετε ότι δεν διαθέτετε το απαραίτητο επίπεδο νοημοσύνης. Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του», κατέληξε ο Ο. Τσελίκ.