7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «χαρτζιλίκια» και «χυδαίες εξαγορές» στο πακέτο της ΔΕΘ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «χαρτζιλίκια» και «χυδαίες εξαγορές» στο πακέτο της ΔΕΘ
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

«Χαρζιλίκια» και «χυδαίες εξαγορές» καθώς και προσπάθεια του πρωθυπουργού να «πουλήσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πακέτο των μέτρων ύψους 3,5 δισ. sυρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας πως «η συντριπτική πλειοψηφία όσων εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης δεν ελαφρύνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Επαναφέροντας τα περί εξυπηρέτησης συμφερόντων η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της επιχειρεί να δώσει την εικόνα εξαγγελιών χωρίς αντίκρυσμα την ώρα πάντως που φίλα προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «εκτεταμένες παροχές προεκλογικού τύπου» γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα περί... χαρζτιλικιών.

Το σχόλιο της Κουμουνδούρου επαναλαμβάνει τα όσα αναφέρει το τελευταίο διάστημα δηλαδή ότι υπάρχει «άγνοια της πραγματικότητας» σημειώνοντας πως «Χωρίς να αναγνωρίσει ούτε μισό λάθος και με πλήρη άγνοια πραγματικότητας, ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στον πανικό του από την ραγδαία κυβερνητική φθορά και την οργή της κοινωνίας που εισπράττει πλέον όπου και αν βρεθεί, ανέβηκε στη ΔΕΘ για να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Ομως και η αναφορά στους νέου και τα όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέμεναν μια τέτοια παρέμβαση. «Πρώτα από όλα στους νέους, τους οποίους αφού στοχοποίησε για την αποτυχία του στην πανδημία και το μόνο που τους επεφύλασσε δύο χρόνια ήταν ξύλο στις πλατείες, ανεργία, μισθούς αναξιοπρέπειας και έξωσή τους από τα δημόσια πανεπιστήμια» σημειώνεται στην ανακοίνωση « τώρα κατάλαβε την κατάρρευσή του και επιχειρεί χυδαία εξαγορά με gigabytes και χαρτζιλίκι. Με data και ρεπό αντί για μισθούς, δεν βγαίνει ούτε ο μήνας ούτε οι λογαριασμοί».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «Οι πολυαναμενομενες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, περιορίστηκαν σε αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη - στους αριθμούς και όχι στην τσέπη των πολιτών. Κατά τα λοιπά, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά περιορισμένες παρατάσεις σε μέτρα που ήδη ισχύουν και ουδέποτε ανακούφισαν τους πολίτες, πόσο μάλλον τώρα με το νέο κύμα ανατιμήσεων, για το οποίο δεν πήρε ούτε μισό ουσιαστικό μέτρο. Μάλλον περνά τους πολίτες για ανόητους, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει το ακραίο κύμα ανατιμήσεων με 150 εκ ευρώ, αντί για άμεσες παρεμβάσεις για να σπάσουν τα καρτέλ που οργιάζουν και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να ακολουθήσουν αναγκαστικά και οι άλλοι πάροχοι. Οι «προειδοποιήσεις» δεν μειώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος ούτε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ»

Και καταλήγει υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά πως «Οι μόνοι που βγαίνουν ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που είναι οι μόνες που έχουν κέρδη, για τις οποίες υποσχέθηκε περαιτέρω μείωση φορολογίας και φορολογική ελάφρυνση για συγκέντρωση κεφαλαίου» καθώς και ότι «Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει σε ένα παρωχημένο και αποτυχημένο μοντέλο που διευρύνει τις ανισότητες και παράγει νέες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις. Ο κόσμος όμως αλλάζει. Και η ελληνική κοινωνία δικαιούται μια προοπτική που θα διασφαλίζει δικαιοσύνη και ανάπτυξη για όλους. Τα «θα» ενός ανίκανου, αποτυχημένου και σε αποδρομή Πρωθυπουργού που ετοιμάζεται να δραπετεύσει από τις αποτυχίες του δεν πείθουν κανέναν. Όχι ότι ενδιαφέρεται κάποιος να ακούσει».