Ο Σίνερ ακολουθεί τους «μύθους» και το ιταλικό τένις ονειρεύεται μια «χρυσή εποχή»

Ο Σίνερ ακολουθεί τους «μύθους» και το ιταλικό τένις ονειρεύεται μια «χρυσή εποχή»

Ο Γιανίκ Σίνερ δεν ήταν 100% σίγουρος για τις δυνατότητές του. Ο 19χρονος Ιταλός τενίστας ξέρει πως έχει ταλέντο, όπως επίσης ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για να πρωταγωνιστήσει στο επίπεδο ενός τουρνουά Masters 1000 ή σ' ένα Grand Slam. Γι' αυτό και η νίκη του με 2-1 σετ και ανατροπή επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ που τον έστειλε στον τελικό του Open του Μαϊάμι «σημαίνει τόσα πολλά», όπως είπε.

Ηταν ο πρώτος ημιτελικός της καριέρας του σε τέτοια διοργάνωση και φυσικά ο αποψινός κόντρα στον Χούμπερτ Χούρκατς θα είναι κι ο πρώτος τελικός του (20:00, COSMOTE TV SPORT 6). Εγινε ο 4ος teenager που θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Miami Open από το 1990 που «γεννήθηκε» η διοργάνωση. Οι προηγούμενοι; Βαριά ονόματα. Ολοι τους έγιναν νούμερο ένα στην κατάταξη και έγραψαν ιστορία: ο Αντρέα Αγκάσι, ο Ράφα Ναδάλ κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Εκεί, δε, το 2002 ο 20χρονος Ρότζερ Φέντερερ έδειξε πως είναι έτοιμος για να κατακτήσει τον κόσμο. Ωστόσο, οι «μύθοι» Φέντερερ και Ναδάλ έχασαν στον τελικό – ο πρώτος από τον Αγκάσι κι ο δεύτερος από τον... Ελβετό.

Ο Σίνερ, λένε στο σιρκουΐ, παίζει με ωριμότητα μεγαλύτερη της ηλικίας του και έχει όλα τα στοιχεία για να διεκδικήσει και να πάρει Grand Slam στο μέλλον. Οι Ιταλοί έχουν ενθουσιαστεί μαζί του γιατί είναι μόλις ο δεύτερος από την χώρα που φτάνει σε τελικό Masters 1000 μετά τον Φάμπιο Φονίνι που το κατάφερε το 2019 στο Μόντεκαρλο. Πλέον, η Ιταλία μετράει δέκα τενίστες στο Top 100 της κατάταξης των ανδρών. Τεράστιο επίτευγμα για μια χώρα που τα προηγούμενα χρόνια είχε χάσει την πυξίδα της στο άθλημα. Πρόκειται για τους: Ματέο Μπερετίνι (νο. 10, 24 ετών), Φάμπιο Φονίνι (17, 33 ετών), Γιανίκ Σίνερ (21, 19 ετών), Λορέντσο Σονέγκο (34, 25 ετών), Στέφανο Τραβάλια (68, 29 ετών), Σαλβατόρε Καρούσο (87, 28 ετών), Λορέντσο Μουσέτι (90, 19 ετών), Μάρκο Τσεκινάτο (92, 28 ετών), Αντρέας Σέπι (95, 37 ετών) και Τζανλούκα Μάτζερ (98, 26 ετών). Μόνο η Γαλλία έχει περισσότερους, έντεκα, με την Ισπανία, στους δέκα, να παλεύει να την φτάσει.

Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στον τελικό με τον Χούρκατς, ο Σίνερ έχει αποφασίσει πως στην συνέχεια θα φορτσάρει ενόψει του Roland-Garros. Βαρκελώνη, Μόντεκαρλο, Μαδρίτη, Ρώμη με προορισμό το Παρίσι προκειμένου ν' ανακαλύψει περισσότερα για τον εαυτό του στη χωμάτινη επιφάνεια.