Ο Ν. Ματζούφας διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο Ν. Ματζούφας διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο Νίκος Ματζούφας, ο μακροβιότερος διορισμένος ειδικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών με αρμοδιότητα στα ΣΔΙΤ, αναλαμβάνει επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ). Η σχετική απόφαση υπογράφηκε στις 6 Νοεμβρίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και δημοσιοποιήθηκε χθες στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Ο Νικόλαος Μαντζούφας κατείχε μέχρι τον περασμένο Αύγουστο τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Πριν από τη θέση αυτή, κατείχε το θέση του Ειδικού Γραμματέαα ΣΔΙΤ στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην οποία διορίστηκε μέσω της διαδικασίας «opengov» το 2010. Παρέμεινε στην ίδια θέση με τουλάχιστον τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις.

Ο κ. Ματζούφας έχει συμμετάσχει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό έργων μετοχοποιήσεων /ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα, καθώς και στην ομάδα εργασίας του Τ.Ε.Ε. για τα έργα ΣΔΙΤ. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών (Ιntegrated master - Μεταπτυχιακό), καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.

Η ΕΥΣΤΑ θα δημιουργηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με στόχο να αποτελέσει τον επιχειρησιακό βραχίονα του εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης. Θα στελεχωθεί με περίπου 40 εργαζόμενους οι οποίοι θα αναζητηθούν τόσο από την αγορά, όσο και από άλλες δημόσιες υπηρεσίες (μετατάξεις).

Με ανάρτησή του ο κ. Ματζούφας σημειώνει πως «ένας νέος κύκλος ανοίγει» με την ανάληψη των καθηκόντων του Διοικητή της νέας Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Ελπίζω να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να συμβάλλω στην ομαδική προσπάθεια και το στοίχημα της επιτυχίας για την ελληνική οικονομία και κοινωνία του Ταμείου Ανάκαμψης», έγραψε στον λογαριασμό του ο κ. Ματζούφας.