Νότια Κορέα - Κορονοϊός: Ο μικρότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και τρεις εβδομάδες καταγράφηκε στη χώρα χθες

 Ο μικρότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και τρεις εβδομάδες καταγράφηκε στη χώρα χθες

Η Νότια Κορέα κατέγραψε ως τα μεσάνυκτα χθες Παρασκευή 168 νέα κρούσματα κορονοϊού, τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό εδώ και τρεις εβδομάδες, αφού έθεσε σε ισχύ πιο αυστηρούς περιορισμούς προκειμένου να αναστείλει την εξάπλωση ενός δεύτερου κύματος της covid-19.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 21.010 και οι νεκροί σε 333, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κορεατικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Τα χθεσινά κρούσματα υπόψιν ήταν τα λιγότερα μετά το ξέσπασμα μιας μεγάλης επιδημικής εστίας που προήλθε από μέλη ευαγγελικής εκκλησίας τα οποία συμμετείχαν σε πολιτική συγκέντρωση στις 15 Αυγούστου.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες μάλιστα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 κυμαινόταν γύρω στα 200, αφού στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε στο υψηλότερο σημείο του, 444, ένδειξη ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μεταξύ των μέτρων σημειωτέον ήταν ο περιορισμός της λειτουργίας των εστιατορίων στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, όπου επικεντρώνεται η εστία. Βάσει αυτών τα εστιατόρια κλείνουν στις 21:00, ενώ καφέ και αρτοπωλεία επιτρέπεται να κάνουν μόνο παραδόσεις παραγγελιών.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε δε χθες ότι παρατείνει τα μέτρα αυτά ως τις 13 Σεπτεμβρίου, εξηγώντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος προκειμένου να μειωθεί και άλλο ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19.

«Οι αριθμοί όντως έχουν καθοδική τάση, όμως είναι πολύ νωρίς για να χαλαρώσουμε», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ- χου.

Οι προσπάθειες αντιμετώπισης της νέας επιδημικής εστίας είχαν περιπλακεί από την απεργία περίπου 16.000 ειδικευόμενων και ειδικευμένων γιατρών λόγω των σχεδίων της Σεούλ να κάνει μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας προκειμένου, όπως αναφέρει η κυβέρνηση, να μπορεί να αντιμετωπίζει καλύτερα μελλοντικές επιδημίες.

Ο ιατρικός σύλλογος της Νότιας Κορέας κατέληξε χθες σε συμφωνία με την κυβέρνηση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, μια απόφαση στην οποία αντέδρασαν αμέσως οι ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι τόνισαν ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ