O Mάικ Πενς φοβάται για τη ζωή του

O Mάικ Πενς φοβάται για τη ζωή του

Ο δημοσιογράφος Τζο Σκάρμπορο του MSNBC δήλωσε ότι ο Μάικ Πενς παραμένει «σε φόβο για τη ζωή του λόγω του Ντόναλντ Τραμπ», τονίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος ευθύνεται για τις απειλές που δέχεται ο πρώην αντιπρόεδρος του.

«Μιλάμε για ένα κίνημα και έναν πρόεδρο που ενέπνευσε ανθρώπους να έρθουν στο Κάπιτολ Χιλ για να προσπαθήσουν να σκοτώσουν – τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον Πρόεδρο του Σώματος».

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής «Morning Joe» ισχυρίστηκε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος «προσπαθεί να διατηρεί χαμηλό προφίλ και να κάνει λίγες εμφανίσεις» στην πατρίδα του στην Ιντιάνα, επειδή «υπάρχουν άνθρωπο που τον έχουν στο στόχαστρο λόγω του Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Σκάρμπορο υποστήριξε ότι η επίθεση θα πρέπει να ληφθεί τόσο σοβαρά όσο εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο όχλος την 6η Ιανουαρίου έφτασε επικίνδυνα κοντά στον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ο οποίος φυγαδεύτηκε άρον άρον. 

Ο Αντιπρόεδρος παρέμεινε στον χώρο 14 λεπτά αφότου η αστυνομία του Κογκρέσου είχε ειδοποιηθεί για την απόπειρα εισβολής στο Καπιτώλιο, χρόνος αρκετός ώστε οι ταραξίες να προσεγγίσουν τη θέση του, σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και ένα νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Τελικά, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών  φυγάδευσαν τον Πενς σε ένα δωμάτιο δίπλα στη Γερουσία ενώ οι ταραξίες πλημμύριζαν το Καπιτώλιο: πολλοί εξ αυτών μάλιστα φωνάζοντας και αποκαλώντας τον Αντιπρόεδρο «προδότη».

Ο Μάικ Πενς και η οικογένειά του είχε μόλις κρυφτεί σε ένα κρησφύγετο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τριών ανθρώπων με γνώση των κινήσεων του Αντιπροέδρου, οι οποίοι μίλησαν στην Washington Post υπό το καθεστώς ανωνυμίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καλέσει τον Αντιπρόεδρο του ενώπιον του πλήθους των οπαδών του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα. «Είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τη χώρα μας και το σύνταγμα μας. Οι πολιτείες θέλουν επανεκλογή. Ο Μάικ Πενς να κάνει το σωστό  αμφισβητώντας την εκλογική διαδικασία. Με εμένα θα είστε πιο ευτυχισμένοι», έλεγε λίγη ώρα πριν τα επεισόδια.