Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 19:27

-A +A

Α. Μέρκελ: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης εφαρμόζει πραγματικά μεταρρυθμίσεις»

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 19:27
«Ο Κυρ. Μητσοτάκης εφαρμόζει πραγματικά μεταρρυθμίσεις»
-A +A

Η Ελλάδα έχει σήμερα έναν πρωθυπουργό «ο οποίος εφαρμόζει πραγματικά εντατικές μεταρρυθμίσεις», σχολίασε η Άνγκελα Μέρκελ από το Νταβός αναφερόμενη στον Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη έχει πάρει τα μαθήματά της από την οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας.  

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η κα Μέρκελ αναφερόμενη στη δεκαετία της οικονομικής κρίσης που πέρασαν Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, σημείωσε πως «τότε πολλοί με επέκριναν, για το "πόσο κακή γυναίκα" ήμουν, που επέβαλλα πάντα τόσο αυστηρούς όρους».

Ωστόσο, τόνισε, «η Ελλάδα έχει σήμερα έναν πρωθυπουργό που εφαρμόζει πραγματικά εντατικές μεταρρυθμίσεις, η Πορτογαλία είναι σήμερα ανταγωνιστική. Η Ιρλανδία είναι ανταγωνιστική. Αυτό έχει να κάνει και με αυτήν τη σκληρότητα, αλλά και με την προθυμία να βοηθήσουμε και να ανοίξουμε μια μεγάλη ομπρέλα διάσωσης», πρόσθεσε η κα Μέρκελ

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η Ευρώπη είναι πλέον σε θέση να συνεισφέρει στην παγκόσμια ανάπτυξη - και μέσω της Τραπεζικής Ένωσης και μέσω της Ένωσης Κεφαλαιαγορών.

Όσον αφορά για το εάν η Γερμανία θα αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις της, η καγκελάριος αντέτεινε ότι η χώρα επενδύει περισσότερο από ποτέ, κυρίως σε πολιτικές για το κλίμα. Αντιμετωπίζει μάλιστα το «πρόβλημα» ότι υπάρχουν περισσότερα χρήματα από όσα μπορούν να απορροφηθούν και γι' αυτό πρέπει να βελτιωθούν οι μηχανισμοί σχεδιασμού των επενδύσεων, σημείωσε.

«Η Γερμανία δεν θα μείνει έξω από αυτές τις πολιτικές. Η καινοτομία, η έρευνα, η ανάπτυξη, οδηγούν αυτές τις επενδύσεις», διαβεβαίωσε η κα Μέρκελ και τόνισε ότι η παγκόσμια οικονομία ξεπέρασε την κρίση του 2008 σχετικά γρήγορα, με συντονισμένες αποφάσεις και συνεργασία, αλλά σήμερα υπάρχουν πολλές επιμέρους εμπορικές διαμάχες. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα