Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα σε 65.011

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα σε 65.011

Η UEFA ανακοίνωσε πως έχουν πουληθεί όλα τα εισιτήρια για την αναμέτρηση Ουγγαρία-Πορτογαλία (19:00, ANT1), την πρώτη των δύο ομάδων για τον 6ο όμιλο του EURO 2020. Στις εξέδρες της «Πούσκας Αρένα» θα βρίσκονται 65.000 οπαδοί. Το γήπεδο της Βουδαπέστης είναι το μόνο από τα 11 που φιλοξενούν αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χωρίς περιορισμό στη χωρητικότητα. Θα γεμίσει στο 100%. Φυσικά, θα είναι το ποδοσφαιρικό event με τον περισσότερο κόσμο επί ευρωπαϊκού εδάφους από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Οι Ούγγροι οπαδοί εδώ και μέρες προετοιμάζουν μια κοινή πορεία προς το γήπεδο. Χιλιάδες θα φτάσουν μαζί στην «Πούσκας Αρένα». Μάλιστα, η ισχυρή υποστήριξη που θα έχουν στις εξέδρες για το ματς με την Πορτογαλία, θεωρούν πως ίσως παίξει ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. Η Εθνική Ουγγαρίας εδώ και 35 χρόνια δεν έχει αγωνιστεί μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό. Ο προπονητής της ομάδας, Μάρκο Ρόσι, υποστήριξε χαρακτηριστικά: «στα χαρτιά δεν υπάρχει ματς. Ωστόσο, κόντρα στην Πορτογαλία θα έχουμε στο πλευρό μας τους οπαδούς μας από τη Βουδαπέστη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο με 65 χιλιάδες ανθρώπους. Θα είναι όμορφο θέαμα και ελπίζουμε να μας δώσουν το κάτι παραπάνω».

Πέραν του ότι είναι το πρώτο ματς ενός τουρνουά όπου είναι διοργανωτές, οι Ούγγροι έχουν κι άλλα κίνητρα για να πάνε στο στάδιο. Την ελπίδα πως μπορούν να κάνουν την έκπληξη κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλωστε, δίχως να έχουν μια ομάδα που να μπορεί να πετύχει κάτι σημαντικό στην Ευρώπη, υποστηρίζουν ακόμη περισσότερο την Εθνική τους που τους έδειξε καλά στοιχεία στο EURO του 2016. Τότε η Ουγγαρία συνάντησε την Πορτογαλία και έμειναν στο 3-3 σε ματς που ήταν καλύτερη. Επειτα, είναι η τελευταία ομάδα στον «όμιλο του θανάτου»: οι άλλοι αντίπαλοί της Ουγγαρίας είναι η Γαλλία και η Γερμανία, οι δύο τελευταίες Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες. Μπροστά σ' όλο αυτό ο κόσμος θέλει να δείξει την... αντίστασή του. Τα τελευταία χρόνια, δε, η Ουγγαρία μετράει νίκες κόντρα σε αντιπάλους όπως η Κροατία, η Ουαλία και η Τουρκία, όλες τους παρούσες στο EURO 2020.

Στο εσωτερικό της Πορτογαλίας αντιλαμβάνονται πως αυτό που θα συναντήσουν δεν θα είναι... φιλικό προς αυτούς και πως ίσως προκληθεί δέος κιόλας. Εδώ κι ενάμιση χρόνο ποδοσφαιριστές που ήταν μαθημένοι ν' αγωνίζονται μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο, έχουν συνηθίσει σε άδεια γήπεδα ή τουλάχιστον όχι με τέτοια πληρότητα. Ωστόσο, αναφέρουν πως αν μείνουν πιστοί στις ιδέες τους, η ποιότητά τους θα κάνει τη διαφορά. Αλλωστε, η Ουγγαρία δεν υπολογίζει στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της, τον χαφ Ντόμινικ Σόμποσλαϊ της Λειψίας που έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

«Ξέρουμε με ποια ομάδα θα τα βάλουμε. Ολοι οι αντίπαλοι στον όμιλο έχουν μια ξεκάθαρη ανωτερότητα στο τεχνικό κομμάτι. Τα όνειρα, όμως, είναι δωρεάν. Οπότε ας ονειρευτούμε, αυτό ζητάω από τους παίκτες μου», είπε ο Ρόσι. Θα είναι οι 65.000 και οι 11 στο γήπεδο που θα το κάνουν, ελπίζοντας να πανηγυρίσουν ένα καλό αποτέλεσμα εναντίον σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.