Ν. Καπραβέλος: Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα - Τι ισχύει για τη δεύτερη δόση εμβολιασμού

Ν. Καπραβέλος: Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα - Τι ισχύει για τη δεύτερη δόση εμβολιασμού

Για την ανοσία από τα εμβόλια και τις επαναληπτικές δόσεις μίλησε νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι όσοι νοσηλεύτηκαν κατά το τρίτο κύμα ήταν ανεμβολίαστοι. «Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα», επισήμανε.

Επιπροσθέτως όπως είπε διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όσοι νόσησαν με κορονοϊό έχουν ισχυρότατη ανοσία και θα κάνουν εμβόλιο μετά από 6 μήνες ως υπενθύμιση.

Τόνισε, δε, ότι αν κάποιος νοσήσει μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, δεν χρειάζεται να κάνει τη δεύτερη, καθώς ο οργανισμός ήδη βρίσκεται σε ενεργοποίηση του αμυντικού μηχανισμού. «Δεν είναι σωστό να πετύχεις και δεύτερη ανοσολογική απάντηση», υπογράμμισε.

Για όσους έκαναν την πρώτη δόση του AstraZeneca και δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι μπορούν άφοβα να κάνουν τη δεύτερη δόση. 

Τέλος, ανέφερε ότι για όσους εμφάνισαν προβλήματα ή ο γιατρός τους συστήνει να μην κάνουν το ίδιο εμβόλιο, η επιτροπή επιτρέπει την ανάμιξη των εμβολίων.