Στις 11 Μαρτίου η γνωμοδότηση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
EMA

Στις 11 Μαρτίου η γνωμοδότηση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊου της Johnson & Johnson στις αρχές του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg το οποίο επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, η έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) αναμένεται στις 11 Μαρτίου.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 85,9% κατά των σοβαρών μορφών της νόσου στις ΗΠΑ και ήταν εξίσου αποτελεσματικό κατά των σοβαρών μορφών της νόσου κατά 81,7% στην Νότια Αφρική και 87,6% στην Βραζιλία, όπου είναι ευρέως διαδεδομένες μεταλλάξεις του ιού.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, αυτό θα αποτελέσει το τέταρτο εγκεκριμένο εμβόλιο κατά Covid-19 στην ΕΕ, μαζί με αυτά της Moderna, της AstraZeneca και των Pfizer/BioNTech.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρήγγειλε 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον. Εκατό εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν έως τον Ιούνιο, εάν το εμβόλιο εγκριθεί.

Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα, η FDA, η αντίστοιχη ρυθμιστική αρχή στις ΗΠΑ έκρινε ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις δοκιμές που πραγματοποίησε, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται η γνωμοδότηση της επιτροπής ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του FDA για την ασφάλεια του