7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Ιραν: Ο αρχηγός ενόπλων δυνάμεων «προαναγγέλει» επιθέσεις κατά του Ισραήλ

Ο αρχηγός ενόπλων δυνάμεων  «προαναγγέλει» επιθέσεις κατά του Ισραήλ
shutterstock

Επιθέσεις κατά του Ισραήλ προανήγγειλε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης στη Βιέννη.

Λίγες μέρες αφότου ένας πύραυλος από τη Συρία εξερράγη κόντα σε πυρηνικό αντιδραστήρα του Ισραήλ, ο Μοχάμεντ Μπαγκερί προειδοποιεί το Ισραήλ ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τις πρόσφατες επιθέσεις τις οποίες φέρεται να πραγματοποίησε η Ιερουσαλήμ κατά ιρανικών στόχων.

«Σίγουρα οι προσπάθειες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και αυτές που θα γίνουν θα θέσουν σε κίνδυνο τα συμφερόντα τους» είπε ο Ιρανός στρατηγός τονίζοντας ότι «το μέτωπο της αντίστασης θα δώσει στους Σιωνιστές μια θεμελιώδη απάντηση». Ο ιρανικός στρατός την Κυριακή παρουσίασε επτά νέα στρατιωτικά «επιτεύγματα» που ανέφερε ότι περιλαμβάνει διάφορους τύπους χερσαίων αναγνωριστικών ραντάρ.

Προ ημερών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προ ημερών ότι η Τεχεράνη αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή στη Μέση Ανατολή για τη χώρα του, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει να φέρει εις πέρας το πυρηνικό της πρόγραμμα. Ο Νετανιάχου είπε ότι «ο αγώνας εναντίον του Ιράν και των προσπαθειών του για εξοπλισμό είναι μια τεράστια αποστολή. Το Ιράν είναι είναι μεγαλύτερη απειλή για την ύπαρξη του εβραϊκού κράτους».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συζητήσεις στη Βιέννη για τη διάσωση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εν μέσω πολλών γεγονότων που απειλούν τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες με πιο χαρακτηριστική την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι άρχισε τον εμπλουτισμό ουρανίου σε ποσοστό 60%.