7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Χρ. Καλογρίτσας: Ο Α2 ήταν ο Αρτεμίου, έβρισκε τα λεφτά για την «ομάδα Παππά» - Νέο SMS για το Documento

Ο Α2 ήταν ο Αρτεμίου, έβρισκε τα λεφτά για την «ομάδα Παππά» - Νέο SMS για το Documento
Eurokinissi

Στην επιβεβαίωση πως στον κωδικό Α2 που υπάρχει στο σημειωματάριό του αντιστοιχεί το όνομα του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου φέρεται να προχώρησε ο Χρήστος Καλογρίτσας σημειώνοντας μάλιστα πως «έβρισκε τα λεφτά» για την «ομάδα Παππά». Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ακόμη ότι ο πρώην υπουργός γνώριζε και τις προσφορές για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρθηκε εκ νέου στον Κύπριο δικηγόρο για τον οποίο φέρεται να έχει δηλώσει ήδη από χθες πως «ήταν ο ίδιος ο Παππάς», περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο τη σχέση που κατά τον ίδιο είχαν. Όπως ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις «ο Αρτεμίου έβρισκε τα λεφτά για λογαριασμό του Παππά».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες σημείωσε στην προανακριτική πως το σχέδιο ήταν να εισέλθει ο δικηγόρος στο μετοχικό σχήμα προκειμένου να επιστραφούν και στον ίδιο τα χρήματα που έδινε ως «μπροστινός».

Β. Κεγκέρογλου: Το Α2 τι ήταν;

Χρ. Καλογρίτσας: Να το τελειώνουμε το Α2. Ήταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου - Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 - Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χρ. Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας μίλησε και για τις προσφορές δηλώνοντας ουσιαστικά, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πως ο Νίκος Παππάς καθόριζε τις προσφορές

Β. Κεγκέρογλου: Ποσά σας είχε πει να βάλετε;

Χρ. Καλογρίτσας: 24-25 εκατ. ευρώ

Β. Κεγκέρογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό

Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο

Β. Κεγκέρογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς τι προσφορά θα έπρεπε να μπει και πως από τον Τζίγγερ, γνώριζε πόσα θα βάλει και πως γνώριζε λεπτομέρειες για το ποιος θα κάνει τί και πως. Δηλαδή μας λέτε πως πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Χ. Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο. Προσπάθησε να πει, πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος.

Σε κάποιο γραφείο δικηγορικό ήταν ο Αρτεμίου κι εκεί έγινε το τελικό. Κι εκεί με «ρίξανε».

Χ. Μαρκόπουλος: Ήταν και ο Παππάς στο γραφείο αυτό;

Χ. Καλογρίτσας: Δεν πήγα εγώ εκεί. Εκεί με ρίξανε. Με καταστρέψανε. Εκεί κατέστρεψαν τον γιο μου, έναν λεβέντη υγιή και με κατέστρεψαν. Αυτά ήταν επώδυνα.

Το νέο SMS Kαλογρίτσα - Παππά για το Documento

Στο μεταξύ ένα ακόμη sms μεταξύ του ιδίου και του Νίκου Παππά φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική. Αφορά την εφημερίδα Docomento την περίοδο που ο γιος του Βλαδίμηρος ήταν εκδότης και εμφανίζει τον πρώην υπουργό να ρωτά σχετικά με φήμες που έκαναν λόγο για κλείσιμο και να καταλήγει γράφοντας «άρα συνεχίζουμε».

Το νέο sms καταγράφει μια επικοινωνία στην οποία ο Νίκος Παππάς, όπως υποστηρίζει ο Χρήστος Καλογρίτσας, φέρεται να αναφέρει στον κατασκευαστή να προσέχει και τον ίδιο να ρωτά τι εννοεί όταν του γράφει «Πρόσεξε». Στην επικοινωνία αυτή σημειώνει πως δεν τίθεται θέμα κλεισίματος της εφημερίδας.

Χρήστος Καλογρίτσας: Νίκο μου ! Όλα καλά! Γιατί έγινε κάτι που πρέπει να ξέρω; σ.χ.

Νίκος Παππάς: Περί κλεισίματος ακούω! Πρόσεξε!

Χρήστος Καλογρίτσας: Αυτά δεν ανήκουν σε μας! Περί νοικοκυρέματος άκουσες τίποτα; Νοικοκύρεμα και όχι κλείσιμο Με «το πρόσεξε» τι εννοείς; Σ αγαπώ. σ.χ

Νίκος Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε!

Χρήστος Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε! Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτάω: τι εννοείς «πρόσεξε ?»

Νίκος Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω.

Χρήστος Καλογρίτσας: Τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ!
Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και τον σύντροφό μου Π. σ.χ

Νίκος Παππάς: Μπράβο. Άρα συνεχίζουμε