Ντ. Τραμπ: Προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από τον Μπάνον μετά τη σύλληψή του

Ντ. Τραμπ: Προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από τον Μπάνον μετά τη σύλληψή του

Την ώρα που ο Στίβεν Μπάνον συνελήφθη για απάτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που βλέπει έναν ακόμα πρώην συνεργάτη του να έχει θέματα με τη δικαιοσύνη, προσπαθεί να πάρει αποστάσεις.

"Έχουμε να μιλήσουμε πολύ καιρό" είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το θέμα των κατηγοριών του Μπανον. τον πρώην συνεργάτη και αρχιτέκτονα της νίκης του το 2016.

"Εγώ διαφωνούσα με την ιδιωτική χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους" πρόσθεσε ο πρόεδρος. Παρόλα αυτά, ήδη αμερικανικά μέσα θέτουν πολλά ερωτήματα για την υπόθεση, δεδομένου ότι ο Τραμπ ήταν και παραμένει θερμός υποστηρικτής της κατασκευής τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει τους τρεις συγκατηγορούμενους του Μπάνον και δεν νομίζει να έχει συναντηθεί ποτέ μαζί τους.

Ο Μπάνον κατηγορείται για εξαπάτηση των υποστηρικτών του προέδρου. Συνελήφθη σήμερα, μαζί με άλλα τρία πρόσωπα και σε βάρος του κατηγορήθηκε δίωξη για κατάχρηση των χρημάτων που έδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες δωρητές, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν φτιάξει μια ιστοσελίδα, την We Buld The Wall (Εμείς χτίζουμε το τείχος.) για να συγκεντρώσουν μέσω συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να κτιστεί τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μπάνον χρησιμοποίησε "εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια" για να καλύψει τα προσωπικά του έξοδα.

Το σίγουρο είναι ότι εν μέσω μιας δύσκολης προεκλογικής περιόδου ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει έναν ακόμα, τον πιο στενό ίσως- πρώην συνεργάτη του στο "δοκανο" της δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι οι Πολ Μάναφορτ, πρόεδρος της προεκλογικής του καμπάνιας, Μάικλ Φλιν σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Μάικλ Κοέν δικηγόρος του, Τζόρτζ Παπαδόπουλος, Ρότζερ Στόουν στενός σύμβουλος έχουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αντιμετωπίσει ποινές φυλάκισης, γεγονός που αυξάνει την πίεση για τον Τραμπ.