Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, 13:09

-A +A

Novartis: Διπλή έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή και την «απάντηση» Τουλουπάκη

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, 13:09
Novartis: Διπλή έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή και την «απάντηση» Τουλουπάκη
-A +A

Διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, διατάχθηκε με αφορμή αναφορές και καταγγελίες για την υπόθεση αυτή, τόσο εκ μέρους του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, όσο και της επικεφαλής της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Την παραγγελία για διπλή ποινική προκαταρκτική έρευνα έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Αφορμή αποτέλεσαν οι δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής ο οποίος επί τρεις μήνες, περίπου, είχε την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis.

Η αναφορά υποβλήθηκε στις αρχές του 2019 και λίγο καιρό μετά τέθηκε στο αρχείο μετά από έρευνα που διενήργησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γρ. Πεπόνης. Η επιλογή του αντεισαγγελέα ήταν μονόδρομος καθώς η εντολή που είχε πάρει από την κ.Δημητρίου ήταν να περιοριστεί μόνον στην διαρροή στον Τύπο που αφορούσε την «πληροφορία» ότι προσφέρθηκε ένα στικάκι με στοιχεία στον κ.Αγγελή από τους από τους Αμερικανούς και εκείνος δεν το πήρε. Μάλιστα ο αντεισαγγελέας θεώρησε πως με αυτό τον τρόπο (κι ένα ψευδές περιστατικό όπως λέει ) προσπάθησαν να τον εκθέσουν και να τεθεί εκτός έρευνας καθώς διαφωνούσε με τους χειρισμούς της κας Τουλουπάκη. Υποστήριξε ακόμα – εμμέσως πλην σαφώς- πως υπέυθυνη για τη διαρροή μέσω πολιτικού προσώπου ήταν η κα Τουλουπάκη. Αυτό το σκέλος της υπόθεσης λοιπόν τέθηκε στο αρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του κ. Αγγελή -και συγκεκριμένα περί τα τέλη Ιανουαρίου 2019- η Ελένη Τουλουπάκη είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα τη χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς ο κ. Αγγελής.

Στην επίμαχη αναφορά η κ. Τουλουπάκη επισήμαινε ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε «στικάκι» από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις. Η πράξη αυτή, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο κ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει στο γραφείο του όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του, προκειμένου -σύμφωνα και με την παραγγελία της κ. Δημητρίου- να διαπιστώσει εάν έχουν διαρπαχθεί και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

-A +A
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα