Nokia: Επιτρέπει στους εργαζομένους την τριήμερη εργασία εξ αποστάσεως

Nokia: Επιτρέπει στους εργαζομένους την τριήμερη εργασία εξ αποστάσεως

Η Nokia ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοί της μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται έως και τρεις ημέρες την εβδομάδα εξ αποστάσεως με αυξημένη υποστήριξη για ευέλικτες ώρες εργασίας.

Ο φινλανδικός κατασκευαστής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών διενήργησε μια έρευνα για τους υπαλλήλους του στα τέλη του περασμένου έτους και η πλειοψηφία είπε ότι θα ήθελε να εργάζεται δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα από απόσταση.

«Η πανδημία ανάγκασε τους οργανισμούς να αλλάξουν. Η τεχνολογία έδωσε στους ανθρώπους τα εργαλεία για να καινοτομήσουν. Σε πολλές περιπτώσεις, τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά», δήλωσε η Διευθύνων Σύμβουλος Πέκα Λουντμαρκ.

Η εταιρεία, η οποία απασχολούσε περίπου 92.000 υπαλλήλους σε 130 χώρες στο τέλος του 2020, δήλωσε τον Μάρτιο ότι σχεδιάζει να μειώσει τις θέσεις εργασίας κατά 10,000 μέσα σε δύο χρόνια για να περιορίσει το κόστος και να επενδύσει περισσότερο στην έρευνα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Renault κατέληξε σε συμφωνία με τα συνδικάτα των εργαζομένων της Γαλλίας για το καθεστώς τηλεργασίας των εργαζομένων της, που θα τεθεί σε ισχύ σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το καθεστώς θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2021 και θα επιτρέψει σε έως 20.000 εργαζομένους να εργάζονται από το σπίτι τους έως και 3 φορές την εβδομάδα, όπως εκτιμά η Renault.

Η ανταγωνίστρια της Renault, Stellantis, κατασκευάστρια των Peugeot και Citroen, κατέληξε σε παρόμοια συμφωνία με τους εργαζόμενους της, όπως μετέδωσε το Reuters.