7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Νέο σήμα κινδύνου ΠΟΥ: Μεγάλη η πιθανότητα πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων

Νέο σήμα κινδύνου ΠΟΥ: Μεγάλη η πιθανότητα πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων
AP Images

Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη για τη «μεγάλη πιθανότητα» εμφάνισης νέων μεταλλαγμένων στελεχών, «πιθανόν πιο επικίνδυνων».

«Η πανδημία αργεί να τελειώσει», σημειώνουν σε ανακοίνωση οι ειδικοί που συμβουλεύουν τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, προσθέτοντας: «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης και μετάδοσης νέων ανησυχητικών παραλλαγμένων στελεχών, πιθανόν πιο επικίνδυνων και ακόμη πιο δύσκολων να τεθούν υπό έλεγχο» σε σχέση με αυτά που έχουν ήδη καταγραφεί από τον διεθνή οργανισμό.

Μελέτη για την προέλευση του κορονοϊούΕντωμετωξύ, έγινε γνωστό, ότι ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους θα μοιραστεί με τις χώρες μέλη του διεθνούς οργανισμού, προτάσεις για την δεύτερη φάση της μελέτης με θέμα την προέλευση του κορονοϊού, δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων Μάικ Ράιαν.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους Κινέζους ομολόγους μας πάνω σε αυτή τη διαδικασία και ο γενικός διευθυντής θα παρουσιάσει μέτρα στα κράτη μέλη», δήλωσε ο Ράιαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη την Πέμπτη.

Νωρίτερα, ο Τέντρος είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι οι έρευνες για την προέλευση της COVID-19 στην Κίνα καθυστέρησαν εξαιτίας της έλλειψης ανεπεξέργαστων δεδομένων τις πρώτες ημέρες της εξάπλωσής του ιού εκεί.