Νέο ρεκόρ καριέρας για την Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη!

Νέο ρεκόρ καριέρας για την Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη!

Η παρουσία της στην τετράδα του WTA 1000 του Μαϊάμι χάρισε στην Μάρια Σάκκαρη άνοδο έξι θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη. Η WTA ανακοίνωσε την Δευτέρα (5/4) τη λίστα με τις νέες βαθμολογίες, φέρνοντας την 25χρονη τενίστρια για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο19 του κόσμου! Αυτή είναι η πέμπτη παρουσία της στο Top-20, αλλά και η υψηλότερη επίδοση της πορείας της στα κορτ.

Ο θρίαμβος επί της Ναόμι Οσάκα στον προημιτελικό στη Φλόριντα δεν έδωσε απλώς τέλος στο σερί των 23 νικών της Νο2 στον κόσμο αντιπάλου από την Ιαπωνία, αλλά χάρισε και νέα βαθμολογική ώθηση στην Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε στους «4» από την Μπιάνκα Αντρέεσκου και είδε την Καναδή να «εξαργυρώνει» με την πρόκριση στον τελικό τη δική της άνοδο από το Νο9 στο Νο6. Κορυφαία παρουσία της Αντρέεσκου, πάντως, παραμένει το Νο4 του 2019. Καμία μεταβολή στην πρώτη πεντάδα, με τις Ασλεϊ Μπάρτι (Αυστραλία), Οσάκα, Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία), Σοφία Κένιν (Η.Π.Α.) και Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία) να μένουν αντίστοιχα από το Νο1 ως το Νο5.

Η Σάκκαρη, η οποία πλησιάζει την κορυφαία ελληνική παρουσία στην παγκόσμια κατάταξη, που είναι το Νο14 της Λένας Δανιηλίδου από το 2003, απέσυρε τη συμμετοχή από τουρνουά σε χωμάτινη επιφάνεια στο Τσάρλεστον. Θα περάσει μερικές μέρες ξεκούρασης στην Ελλάδα και στη συνέχεια θα αγωνιστεί σε τουρνουά στη Στουτγάρδη (19-25/4), αναμένοντας τις εξελίξεις με την πιθανή αναβολή του Ρολάν Γκαρός, στο Παρίσι (από 23/5).

Ανοδική η πορεία και άλλων Ελληνίδων αθλητριών του κορτ. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έφτασε στο Νο268 (+6 θέσεις), η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο Νο275 (+3) και η Σαπφώ Σακελλαρίδη στο Νο661 (+5). Η νεαρή Μάρθα Ματούλα σημείωσε πρόοδο 39 θέσεων για να ανέβει στο Νο1.298, ενώ η 16χρονη Μιχαέλα Λάκη, η οποία πρόσφατα προπονήθηκε στη Γαλλία, στην ακαδημία του φημισμένου Πατρίκ Μουράτογλου, παρέμεινε σταθερή στο Νο1.315.

Η νέα παγκόσμια κατάταξη πρόσφερε «άλμα» και για τον νικητή των ανδρών στο Open του Μαϊάμι, Χούμπερτ Χούρκατς. Ο 24χρονος, ο οποίος στον δρόμο για τον τίτλο νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο5), έγινε ο πρώτος Πολωνός που κατακτά Masters 1000. Ο Χούρκατς ήταν για μία διετία «κολλημένος» μεταξύ Νο28-37, όμως πέτυχε άνοδο 21 θέσεων και έφτασε στο Νο16! Εγινε, επιπλέον. ο πρώτος τενίστας με σχετικά χαμηλό πλασάρισμα που νικά σε «1000αρι» τουρνουά, μετά τον Τόμας Μπέρντιχ, ο οποίος από το Νο50 θριάμβευσε το 2005 στο Παρίσι.