Θρίαμβος της Σάκκαρη επί της Οσάκα και τετράδα στο Μαϊάμι!

Θρίαμβος της Σάκκαρη επί της Οσάκα και τετράδα στο Μαϊάμι!

Κοίταξε στα μάτια τη μεγάλη αντίπαλό της και άφησε στην άκρη τους εντυπωσιακούς αριθμούς που μπορούν να «ζαλίσουν». Η Μαρία Σάκκαρη στάθηκε το βράδυ της Τετάρτης (31/3) απέναντι στην Ναόμι Οσάκα, στον προημιτελικό του WTA 1000 στο Μαϊάμι και δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή ότι η μεγάλη αντίπαλός της μετρά δέκα διαδοχικές νίκες στο 2021 και 23 συνεχείς επικρατήσεις σε αγώνες του Tour. Η 25χρονη Ελληνίδα επιβλήθηκε με 2-0 σετ και προκρίθηκε στην τετράδα, κοιτώντας πλέον ακόμη και ως το τρόπαιο!

Η Σάκκαρη, Νο25 στην παγκόσμια κατάταξη, «έσπρωξε» από την αρχή «στα σχοινιά» την Οσάκα και κατέκτησε το πρώτο σετ με το «εκκωφαντικό» 6-0 στα γκέιμς! Η αντίπαλός της, Νο2 στον κόσμο, έβγαλε αναμενόμενη αντίδραση στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 3-0 και 4-1, όμως ενώ όλοι περίμεναν πως ο αγώνας θα οδηγηθεί στο τρίτο σετ, η Ελληνίδα δεν είχε πει την τελευταία λέξη της...

Επειτα από το καταπληκτικό «σώσιμο» έξι ματς πόιντς της Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα στον προηγούμενο γύρο, η Σάκκαρη κατόρθωσε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να «γυρίσει» το σετ, επικρατώντας με 6-4! Αντίπαλός της στον ημιτελικό στη Φλόριντα, τα ξημερώματα της Παρασκευής, θα είναι η Μπιάνκα Αντρέεσκου, από τον Καναδά.

Αυτός ήταν ο έκτος θρίαμβος της Μαρίας Σάκκαρη επί αντιπάλου που βρίσκεται στο Top-5 του κόσμου, αλλά και η σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της. Είναι η πρώτη φορά που νικά τενίστρια από το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Εγινε, παράλληλα, η δεύτερη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί σε ημιτελικό στο Οπεν του Μαϊάμι Το 2004 η Λένα Δανιηλίδου είχε φτάσει στην τετράδα και ηττήθηκε από την Σερίνα Ουίλιαμς.