Ηττα από τον Χούρκατς και αποκλεισμός του Τσιτσιπά στο Μαϊάμι...

Ηττα από τον Χούρκατς και αποκλεισμός του Τσιτσιπά στο Μαϊάμι...

Οι προσδοκίες από τον παρθενικό προημιτελικό του στο Masters του Μαϊάμι – και έβδομο ματς στους «8» σε ATP 1000 στην καριέρα του –, αλλά και από το εξαιρετικό ξεκίνημά του κόντρα στον Χούμπερτ Χούρκατς δεν ολοκληρώθηκαν από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 24χρονος Πολωνός νίκησε με 2-1 σετ τον Ελληνα τενίστα το βράδυ της Πέμπτης (1/4) και πήρε εκείνος το εισιτήριο για την τετράδα, περιμένοντας τον νικητή του αγώνα μεταξύ Αντρέι Ρούμπλεφ και Σεμπάστιαν Κόρντα. Αυτός θα είναι ο παρθενικός ημιτελικός σε «1000αρι» για τον υψηλόσωμο (1,96μ.) νεαρό.

Ο «Τσίτσι» κέρδισε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2 και έδειξε ότι είναι για τα καλά στη «θέση του οδηγού» με το προβάδισμα με 2-0 γκέιμς και στο δεύτερο. Κάποια αβίαστα λάθη του, όμως, επέτρεψαν στον Χούρκατς να προσπεράσει με 3-2 και μετά το προσωρινό 3-3, να πάρει τα τρία επόμενα και να ισοφαρίσει σε 1-1. Το τρίτο σετ (για έκτη συνεχή συνάντηση των δύο αντιπάλων) άρχισε με εκνευρισμό και ποινή για τον Τσιτσιπά, λόγω δεύτερης παρατήρησης για παραβίαση χρονικού περιορισμού και απώλειας του πρώτου πόντου, ενώ είχε το σερβίς.

Παρόλα αυτά, ο 22χρονος προηγήθηκε 1-0 και 2-1 γκέιμς. Ο Χούρκατς, όμως, «απάντησε» ξανά και έφτασε εύκολα στο 4-2, κατακτώντας τελικά τη νίκη με 6-4. Αυτή ήταν η δεύτερη επικράτησή του επί του Τσιτσιπά, στην όγδοη μεταξύ τους αναμέτρηση. Ο Πολωνός, μάλιστα, πανηγύρισε για έκτη φορά απέναντι σε αντίπαλο από το Top-10 (ο Τσιτσιπάς είναι στο Νο5) και από το Νο37 της παγκόσμιας κατάταξης που βρίσκεται, θα φτάσει την ερχόμενη εβδομάδα στο Νο27, που θα είναι η υψηλότερη θέση της καριέρας του.