Η Μιχαέλα Λάκη ετοιμάζεται να γίνει το επόμενο μεγάλο όνομα του ελληνικού τένις

Η Μιχαέλα Λάκη ετοιμάζεται να γίνει το επόμενο μεγάλο όνομα του ελληνικού τένις

Το αυστηρό βλέμμα του Πατρίκ Μουράτογλου δεν την τρόμαξε. Αντίθετα, της έδωσε κίνητρο, που μετατράπηκε σε αυτοπεποίθηση. Και στο τέλος της κοπιαστικής προπόνησης τής χάρισε ένα χαμόγελό του και ένα ακόμη «λάφυρο». Η μικρή (λόγω ηλικίας) καριέρα της Μιχαέλας Λάκη, άλλωστε, είναι ήδη γεμάτη από διακρίσεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν και αντίστοιχες προσδοκίες.

Την περασμένη εβδομάδα, η 16χρονη τενίστρια με καταγωγή από τη Λάρισα γυμνάστηκε στη φημισμένη ακαδημία του Μουράτογλου στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο διάσημος προπονητής, ο οποίος έχει καθοδηγήσει στην καριέρα του σπουδαίους παίκτες του τένις, μεταξύ των οποίων η Σερίνα Ουίλιαμς και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό του, απαντώντας στα σχόλια στη σχετική ανάρτηση της Λάκη στο Instagram.

Η νεαρή τενίστρια πόσταρε μερικές φωτογραφίες της από την παρουσία της στη «Mouratoglou Tennis Academy», με λεζάντα «εξαιρετική προπόνηση σήμερα! Πάτρικ Μουράτογλου, ευχαριστώ για τις συμβουλές». Ο ίδιος ο προπονητής σχολίασε ότι «με εντυπωσίασες με τη συγκέντρωσή σου, αλλά και την ικανότητα να προσαρμόζεσαι τόσο άμεσα στις καταστάσεις».

Το 2021 έχει μπει με τον καλύτερο τρόπο για την Μιχαέλα Λάκη, η οποία τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου κέρδισε 29 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη αθλητριών κάτω των 18 ετών και έφτασε στο Νο38! Αυτή είναι η κορυφαία θέση της στην ITF και ήταν μία ακόμη επιβράβευση λίγο πριν κλείσει τα 16 χρόνια της, στις 24 Μαρτίου. Μερικές ημέρες νωρίτερα είχε φτάσει ως τα ημιτελικά στο τουρνουά JA στη Βραζιλία, νικώντας και το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, Νατάλια Σζαμπάνιν.

Η Λάκη, η οποία από την ηλικία των πέντε ετών προπονείται με τον κόουτς Φοίβο Μιχαλόπουλο, επρόκειτο να αγωνιστεί από το 2020 στα τουρνουά juniors των Γκραν Σλαμ, ωστόσο η πανδημία δε επέτρεψε τη διεξαγωγή τους. Τον περασμένο Φεβρουάριο κατέκτησε τον πέμπτο τίτλο της στο ITF World Tennis Tour Junior, στην ακαδημία του Ραφαέλ Ναδάλ. Το 2019, σε ηλικία 14 ετών, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Juniors U14!