Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Σε σαράντα παραβιάσεις σε βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, πέντε εικονικές αερομαχίες και 27 υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Καστελλόριζο (Μεγίστη), Στρογγύλη και Ρω προέβησαν από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα επτά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε ολόκληρο το Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και πέντε εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Επίσης τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν και σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Όπως αναφέρει, πέντε από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα σημειώθηκε μεγάλος αριθμός υπερπτήσεων, συνολικά 27, πάνω από Καστελόριζο (Μεγίστη), Στρογγύλη και Ρω από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ το πρωί δυο τουρκικά  F-16 -που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης- πέταξαν πάνω από την ακριτική Ρω.

Διαβάστε ακόμα: Οι Τούρκοι «παρενόχλησαν» το ελικόπτερο του Α/ΓΕΣ