ΓΔ: 897,55 5,86 (0,66 %)

Τζίρος: 86,12 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 897,55 5,86 (0,66 %)

Τζίρος: 86,12 εκατ. €   RT

Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό - Η εταιρεία του κατασκευάζει τα Rafale

Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό - Η εταιρεία του κατασκευάζει τα Rafale

Ο Γάλλος βουλευτής Ολιβιέ Ντασό, γιος του Σερζ Ντασό, σκοτώθηκε σήμερα κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του κοντά στη Ντοβίλ, στη βορειοδυτική Γαλλία, έγινε γνωστό στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP από κοινοβουλευτικές πηγές και πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον βουλευτή του κόμματος LR (Οι Ρεπουμπλικανοί, δεξιά), που ήταν 69 ετών, με μήνυμα του στο Twitter. «Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα. Ο ξαφνικός θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια. Οι σκέψεις είναι στην οικογένειά του και στους οικείους του", έγραψε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κράτους».

Ο Ντασό, εκλεγόταν βουλευτής από το 2002 και ήταν το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του Σερζ Ντασο τα οποία κληρονόμησαν την αμύθητη περιουσία του όταν εκείνος πέθανε το 2018.

Η περιουσία του ανερχόταν σε 7,3 δισεκ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes και θεωρείτο ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μαζί με τους δύο αδελφούς και την αδερφή του.

Ο παππούς του Μαρσέλ είχε ιδρύσει την φημισμένη ομώνυμη εταιρεία αεροναυπηγικής το 1929, που κατασκευάζει τα φημισμένα μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ