Νέες λύσεις αποθήκευσης, διαχείρισης και προστασίας δεδομένων από τη Dell

Νέες λύσεις αποθήκευσης, διαχείρισης και προστασίας δεδομένων από τη Dell

Η Dell Technologies ανακοίνωσε προηγμένες λύσεις αποθήκευσης, διαχείρισης και προστασία δεδομένων, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την αξία των πληροφοριών,επιχειρήσεων και οργανισμών.

Πρόκειται για νέα προϊόντα που ενισχύουν τις επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, με στόχο να διαφυλάττουν την απαραίτητη πληροφορία και να γίνουν πιο ευπροσάρμοστες, ανταγωνιστικές και καινοτόμες.

Συγκεκριμένα, η νέα σειρά Dell EMC Unity XT παρέχει μέχρι και διπλάσια απόδοση, μέχρι και 5:1 μείωση όγκου δεδομένων και είναι σχεδιασμένη για έναν κόσμο πολλαπλών υπηρεσιών cloud.

Το Dell EMC Unity XT είναι μέχρι και 2 φορές ταχύτερο από τον προκάτοχό του  και 67% ταχύτερο από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του . Το σύστημα είναι βελτιστοποιημένο για μεγαλύτερη αποδοτικότητα μέχρι και 5:1 στη μείωση του όγκου δεδομένων και 85% στην αποδοτικότητα συστήματος , και είναι σχεδιασμένο για έναν κόσμο πολλαπλών cloud. To Dell EMC Unity XT μπορεί να «τρέχει» στο public cloud, να μετακινεί με ενιαίο τρόπο δεδομένα στο cloud, και διατίθεται ως υπηρεσία μέσω των νέων Dell EMC Cloud Storage Services. Επιπλέον, το Dell EMC Unity μπορεί να αποτελέσει δομικό στοιχείο του Dell Technologies Cloud, ως μέρος μιας επικυρωμένης σχεδίασης. 

Επιπλέον, η Dell EMC παρουσίασε τις πρώτες της λύσεις διαχείρισης δεδομένων με την ολοκαίνουρια πλατφόρμα PowerProtect Software και την πολύ-διάστατη συσκευή PowerProtect X400.

Παράλληλα, η Dell EMC ενισχύει τις δυνατότητες της κορυφαίας στην αγορά οικογένειας κλιμακούμενων συστημάτων NAS: της σειράς Isilon.

Το Isilon OneFS 8.2 παρέχει μέχρι και 75% μεγαλύτερη κλιμάκωση, επιτρέπει μέχρι και 252 κόμβους (nodes) και χωρητικότητα 58PB, αποδίδοντας συνολική διαμεταγωγή 945 GB/s ανά συστοιχία[i]. Με αυτόν τον τρόπο, οι οργανισμοί επιτυγχάνουν ταχύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα με πρωτοφανή απλότητα σε μεγάλη κλίμακα. Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα υβριδικού κλιμακούμενου αποθηκευτικού συστήματος NAS, Isilon H5600, που βασίζεται στο OneFS 8.2, παρέχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ μέγιστης χωρητικότητας και απόδοσης.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Dell Technologies επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων υποδομών που στηρίζονται στο cloud, με τις νέες υπηρεσίες Dell EMC Cloud Storage Services.

Τα Cloud Storage Services επεκτείνουν τα data centers των πελατών στο cloud, παρέχοντας Dell EMC storage ως υπηρεσία, συνδεδεμένη απευθείας στο public cloud compute. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω παρόχου managed services, που εξασφαλίζει στο Dell EMC Unity, το PowerMax και το Isilon εγκατεστημένα στο data center της επιχείρησης, κατευθείαν – υψηλής ταχύτητας και χαμηλού latency – σύνδεση από το public cloud. Έτσι, οι πελάτες απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα μιας ισχυρής και ανθεκτικής εγκατάστασης του Dell EMC Storage, που αναπτύσσεται παράλληλα με το public cloud, καθώς και τα πλεονεκτήματα και την ευελιξία των multi-cloud επιλογών. Οι πελάτες VMware μπορούν να αξιοποιήσουν την λύση αποκατάστασης από καταστροφή ως υπηρεσία (disaster-recovery-as-a-service - DRaaS) στο VMware Cloud on AWS για ενιαία, επιπέδου enterprise, και με χρέωση ανάλογα με τη χρήση (pay-as-you-go) αποκατάσταση από καταστροφή ως λειτουργία στο cloud.

Η  Dell EMC παρουσίασε, επίσης, νέες λύσεις διαχείρισης δεδομένων με την πλατφόρμα software Dell EMC PowerProtect και την πολυδιάστατη συσκευή Dell EMC PowerProtect X400.

Η πλατφόρμα Dell EMC PowerProtect Software προσφέρει ασφαλή διαχείριση και επαναφορά των δεδομένων, με self-service αλλά και SaaS διαχείριση. Σε περιβάλλον VMware αποτελεί μία σύγχρονη και απλή λύση ολοκλήρωσης προστασίας των δεδομένων (backup/recovery) με αυτοματοποιημένο τρόπο με χρήση πολιτικών ανάλογων με την κρισιμότητα και ενσωμάτωση με το vRealize Automation.

Το Dell EMC PowerProtect X400 διατίθεται ως all-flash ή υβριδική συσκευή αποθήκευσης και διαχείρισης των δεδομένων και υψηλή ευελιξία επέκτασης (scale-up και scale-out). Tο PowerProtect X400 είναι η πρώτη λύση διαχείρισης δεδομένων από την Dell EMC που αξιοποιεί machine learning αλγόριθμους για την έξυπνη εξισορρόπηση φορτίου, με στόχο την προστασία των δεδομένων στην αποδοτικότερη και οικονομικότερη δυνατή τοποθεσία.

Τέλος, για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες επιδιώκουν την βέλτιστη προστασία των δεδομένων τους σε μια ενιαία και ολοκληρωμένη συσκευή, η Dell EMC ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα της έκδοσης 8-24TB της δημοφιλούς συσκευής Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA) DP4400. Αυτή η, μικρότερης χωρητικότητας έκδοση του IDPA DP4400 είναι ιδανική για μικρές επιχειρήσεις και απομακρυσμένα γραφεία, και δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης στον ίδιο χώρο, σε μέγεθος μέχρι και 96TB, με απλή αναβάθμιση της άδειας χρήσης.