Νέες καθυστερήσεις Παπαγγελόπουλου: Ζήτησε νέα προθεσμία για να απολογηθεί

Νέες καθυστερήσεις Παπαγγελόπουλου: Ζήτησε νέα προθεσμία για να απολογηθεί

Το παιχνίδι των καθυστερήσεων παίζει εκ νέου ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος κρυπτόμενος πίσω από δικονομικά τερτίπια επιχειρεί να δημιουργήσει προσκόμματα στην κατάθεσή του. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Δημήτρης Τσοβόλας αιτήθηκε εν μέσω έντασης να ακυρωθεί η κλήση του εντολέα του και να γραφτεί από την πλειοψηφία νέα!

«Τι εξηγήσεις καλείτε να σας δώσει ο Παπαγγελόπουλος; Για ποιο πράγμα καλείται να καταθέσει; Για ποια πράξη; Πότε, πού, σε ποιο μέρος; "Σας ερωτώ, είναι δυνατόν εσείς, η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, να πιστεύετε ότι αυτή η κλήση προστατεύει τα δικαιώματα του κατηγορούμενου; Σε ποιο δικαστικό συμβούλιο δεν θα καταπέσουν όλα αυτά; Να ακυρώσετε την κλήση και να γράψετε νέα. Ποιος τι, πως, που», φέρεται να είπε ενώ νωρίτερα, ζήτησε νέα προθεσμία επειδή δεν έχει πάρει όλο το αποδεικτικό υλικό στα χέρια του.

Συγκεκριμένα, έλειπε ένα CD που είχε έγγραφα του τμήματος Δίωξης Οργανωμένου εγκλήματος της ΕΛΑΣ για την υπόθεση Μιωνη και είχε σταλεί σταλεί από την Εισαγγελία στις 27 Φεβρουαρίου. Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε και εγγράφως το αίτημά του, το οποίο στήριξε με θέρμη ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

Απαντώντας ο εισηγητής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως η διαμαρτυρία του Δ. Παπαγγελόπουλου είναι προσβολή προς την πολυτελή διαδικασία που έχει ακολουθηθεί. «Ο Δ. Παπαγγελόπουλος είχε πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα από την αρχή της διαδικασίας. Είναι προσβλητικό αυτό που κάνει τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά, με τον Δ. Τσοβόλα να επιχειρεί να δημιουργήσει ένταση.

«Δεν είναι σοβαρή η διαδικασία. Μας στείλατε την Πέμπτη και την Παρασκευή χιλιάδες έγγραφα και 2 ημέρες μετά καλούμαστε εδώ. Ενώ είχαμε κληθεί για τις 10 το πρωί της Δευτέρας μας στείλατε την Παρασκευή κλήση για σήμερα το μεσημέρι στις 14.00. Πρόκειται για καινούρια κλήση Και έπρεπε να προηγηθεί προθεσμία 5 ημερών», υποστήριξε ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, με τον Θ. Πλεύρη να υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα κλήση. Εκεί φέρεται να ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε την πλευρά Παπαγγελόπουλου να προχωρήσει σε μήνυση.

«Ο αλαζόν Κύριος Πλεύρης που λέει κάντε μου μήνυση, λοιπόν δεν θα ασχοληθώ σήμερα μαζί του. Ντρέπομαι όμως για έναν νέο άνθρωπο ότι είναι τόσο ψεύτης. Που είναι γραμμένα αυτά τα νομικά που επικαλείται; Έχετε πάρει τον κακό δρόμο. Θυμηθείτε τη Νυρεμβέργη που κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα τους, επικαλούνταν τις εντολές των ανωτέρων τους αλλά δεν γλίτωσαν από την καταδίκη», είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος εν είδη προφανώς απειλής στην οποία άμεσα αντέδρασαν οι βουλευτές της ΝΔ.