ΝΔ: «ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκης θεωρούν τους Έλληνες εξωτερικού δεύτερης κατηγορίας και τους στοχοποιούν»

ΝΔ: «ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκης θεωρούν τους Έλληνες εξωτερικού δεύτερης κατηγορίας και τους στοχοποιούν»

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή του Παύλου Πολάκη, τους οποίους κατηγόρησε ότι ταυτίζουν «τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό», καθώς και για «ιδεοληπτική εμμονή» και  «χυδαιότητας» εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η ΝΔ μετά τις δηλώσεις του τελευταίου στη Βουλή.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Πολάκης σήμερα στη Βουλή ταύτισε τον αγνό πατριωτισμό της ελληνικής ομογένειας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό, αποδεικνύοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας που με κάθε ευκαιρία στοχοποιούν!

Επιπλέον, ο αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα στην ιδεοληπτική εμμονή του, έδειξε να αγνοεί πως οι εκλογές των αποδήμων δεν θα γίνουν με επιστολική ψήφο, αλλά με φυσική παρουσία στα εκλογικά κέντρα. Δεν διάβασαν, δηλαδή, ούτε καν τον νόμο που και οι ίδιοι ψήφισαν!

Η συμμαχία της παροιμιώδους προχειρότητας, της άγνοιας, της ιδεοληψίας και της χυδαιότητας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προοδευτική δεν είναι!».

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή του στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκε «ώστε να οργανώσει εθνικές εκλογές και να κινητοποιήσει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά των Ελλήνων ομογενών που για πρώτη φορά θα μετέχουν στην εκλογική διαδικασία».