8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

ΝΔ: Ανοιχτή εκδήλωση, «Δίπλα σε κάθε πολίτη- Δίπλα σε κάθε οικογένεια»

ΝΔ: Ανοιχτή εκδήλωση, «Δίπλα σε κάθε πολίτη- Δίπλα σε κάθε οικογένεια»

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Δίπλα σε κάθε πολίτη- Δίπλα σε κάθε οικογένεια» πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία στη Λακωνία, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλου Μαρινάκη στον νομό.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ενώ ομιλίες πραγματοποίησαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη και η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι βουλευτές του νομού Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Λακωνίας Βασίλης Ορφανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Νίκων Τζινιέρης.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε στις πολιτικές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση των οικογενειών και τόνισε κατά τη διάρκεια της εισήγησής της: «Η σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξακολουθεί να στέκεται δίπλα στους πολίτες και ιδιαίτερα σε αυτούς που δοκιμάζονται περισσότερο. Με στοχευμένα μέτρα και πρωτοβουλίες στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους συμπολίτες μας, όλες τις οικογένειες. Σχεδιάζουμε καινοτόμες πολιτικές, όπως οι «Νταντάδες της γειτονιάς», ασκούμε κοινωνική πολιτική στην πράξη και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μια Ελλάδα αυτοδύναμη και ανεξάρτητη, με ίσες ευκαιρίες για όλες και για όλους. Για μία Ελλάδα στην οποία θα ζήσουν και θα προκόψουν τα παιδιά μας, για μία Ελλάδα που κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον».

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους βουλευτές του νομού, τον πολιτευτή του νομού πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Κουλιζάκο, τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΔΕΕΠ, τους επικεφαλής των γραμματειών και τα μέλη του κόμματος καθώς και την Υφυπουργό κ. Συρεγγέλα και τον ΓΓ κ. Κωτσιόπουλο για την παρουσία τους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα μιλάμε για την οικογένεια. Και όλοι μας ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα γιατί εκεί είναι οι ρίζες μας .. η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυξάνοντας τα επιδόματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τις οικογένειες, αυξάνοντας το αφορολόγητο για κάθε παιδί κατά 1000 ευρώ, δημιουργώντας τις «Νταντάδες της γειτονιάς», δίνοντας πρόσβαση σε περισσότερες οικογένειες σε παιδικούς σταθμούς, δίνοντας επίδομα 2000 ευρώ για τη γέννηση κάθε νέου παιδιού -μια μεταρρύθμιση που έγινε λίγες μόλις μέρες μετά τις εκλογές-, αλλάζοντας εντελώς το τοπίο στη δήλωση ενός νεογέννητου παιδιού- χωρίς να χρειάζεται να «τιμωρούμε τη χαρά» όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, γλιτώνοντας στους νέους γονείς ουρές και αναμονές και βέβαια θωρακίζοντας το πλαίσιο για τις μονογονεϊκές οικογένειες, μίλησε για πρώτη φορά και ενίσχυσε τις άδειες πατρότητας, δίνοντας τέλος στους γονείς «δύο ταχυτήτων».

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας της οικογένειας και της παιδικής αθωότητας, μιλώντας για την καμπάνια «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ», τονίζοντας την αναγκαιότητα για μια Ελλάδα μηδενικής ανοχής στην παιδική κακοποίηση μέσω πρωτοβουλιών από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο πολιτευτής και πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Κουλιζάκος, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιος Κορομηλάς, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ανδρέας Καρασαρίνης και η Γραμματέας Εθελοντισμού και Ποιότητας Ζωής Πίστη Κρυσταλλίδου.