Να μείνουμε πάντα παιδιά!

Να μείνουμε πάντα παιδιά!

Τα παιδιά είναι προτεραιότητα για όλες τις εξόδους, αλλά υπάρχουν και θεάματα- ακροάματα που μπορεί να μην απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτά, είναι όμως υπέροχα και θα τα μαγέψουν. Στον σημερινό οδηγό ξεκινάμε από μια παράσταση για παιδιά με Καζαντζάκη στο Μέγαρο Μουσικής, περνάμε από τους χορούς της αιώνιας Ρωσίας και κλείνουμε τους Χαΐνηδες και το «Δρακοδόντι».

Οι γιορτές πλησιάζουν, και όσοι δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν το συναρπαστικό ταξίδι του «Φτερωτού Άλογου» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχουν τώρα μία ακόμη ευκαιρία να αφεθούν στη μαγεία του κειμένου του Νίκου Καζαντζάκη και να δουν δώδεκα πολυτάλαντους ηθοποιούς να αφηγούνται αυτή την εξωτική ιστορία, υποδυόμενοι βασιλιάδες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, μάγους και δερβίσηδες, να ερμηνεύουν πολυφωνικά τραγούδια και να παίζουν μουσικά όργανα επί σκηνής.

Ο υπέροχος κόσμος του «Φτερωτού Αλόγου», της επιτυχημένης μουσικοθεατρικής παράστασης, ζωντανεύει έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, για δεύτερη χρονιά, στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ευρηματικός Βασίλης Μαυρογεωργίου και τη θεατρική προσαρμογή η Άνδρη Θεοδότου, ενώ ο Νίκος Κυπουργός ντύνει την παράσταση με παραδοσιακές μελωδίες και ανατολίτικους ήχους. Τα σκηνικά είναι της Θάλειας Μέλισσα, τα κοστούμια της Ιφιγένειας Νταουντάκη και η κινησιολογία της Έλενας Γεροδήμου.

«Το Φτερωτό Άλογο» ανεβαίνει στο Μέγαρο χάρη στην ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη στο πλαίσιο του κύκλου Το Μέγαρο των Παιδιών–Παιδικό θέαμα.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω.

Με ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών:

Μιχάλης Βρεττός, Θανάσης Δόβρης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Έλενα Γεροδήμου,   Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος,  Γρηγόρης Ποιμενίδης, Γιώργος Τσούρμας, Γιώργος Φουντούκος,Θανάσης Χαλκιάς, Στέλιος Χατζηγεωργίου

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη

Τιμή εισιτηρίου:

12 € (γενική είσοδος) *
7 € (σχολεία) *

- Τρίτη έως Παρασκευή παραστάσεις για σχολεία και ομάδες (10:15 π.μ.)
- Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο (15:00) και Κυριακή (11:30 π.μ.)

Από τη Ρωσία με χορό

Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ έρχεται και πάλι στην Αθήνα, για να παρουσιάσει μια νέα μεγάλη παραγωγή βασισμένη στην ιστορία των λαών της Ρωσίας.

Η πλούσια ρωσική μουσική και χορευτική παράδοση ζωντανεύει επί σκηνής από τους χορευτές του Χοροθεάτρου Γκζελ στο Christmas Theater. Από τη χώρα των 17 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, εξήντα ταλαντούχοι χορευτές με περίπου οχτακόσια αυθεντικά κοστούμια (όλα φτιαγμένα από έμπειρα χέρια στα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι), θα ζωντανέψουν σπάνιους θησαυρούς της πλούσιας ρωσικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης.

Το Χοροθέατρο Γκζελ ιδρύθηκε από τον Βλαντίμιρ Ζαχάρωφ που υπήρξε Καλλιτεχνικός του διευθυντής και επικεφαλής χορογράφος του μέχρι τον θάνατό του το 2013. Είναι ένα από τα κορυφαία χοροθέατρα της Ρωσίας, με το πρόγραμμά του να αποτελεί την προσωποποίηση της Ρωσικής ομορφιάς και χορευτικής κουλτούρας, υψηλότατου επιπέδου.

Καλλιτεχνικός του στόχος είναι να μεταδίδει στους θεατές, μέσω του χορού και της μουσικής, την μαγεία της ρωσικής παράδοσης, μέσα από τα έθιμα της καθημερινής ζωής των Ρώσων χωρικών, την υψηλή δεξιοτεχνία και πνευματικότητα των τεχνιτών αλλά και τα βαθιά συναισθήματα της λεγόμενης Ρωσικής ψυχής. Έτσι το Χοροθέατρο συνεισφέρει με κάθε τρόπο στην διατήρηση και ανάπτυξη της Εθνικής Ρωσικής κουλτούρας.

Η «καρδιά» του χοροθεάτρου είναι οι υψηλής τεχνικής και κατάρτισης χορευτές του, όλοι απόφοιτοι Κρατικών Ακαδημιών χορογραφίας και μπαλέτου.

Το Χοροθέατρο έχει περιοδεύσει σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 1999 του απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος «Ακαδημαϊκό Θέατρο» για την τεράστια καλλιτεχνική προσφορά του στον Ρωσικό χορό.

Στις παραστάσεις του Χοροθεάτρου Γκζελ στο Christmas Theater θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ψυχή της Ρωσίας μέσα από τον χορό και το τραγούδι της με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια που αποδεικνύουν την μαγεία της χειροτεχνίας που είναι ένα ακόμα στοιχείο της Ρωσικής παράδοσης.

Ενσωματώνοντας τη λαϊκή παράδοση των διαφόρων περιοχών της Ρωσίας, το Χοροθέατρο Γκζελ αναβιώνει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν και εμπνέεται από τα αριστουργήματα της λαϊκής ρωσικής τέχνης, όπως τις χαρακτηριστικές πορσελάνες Γκζελ με λευκά και γαλάζια σχέδια που κατασκευάζονται στην ομώνυμη περιοχή κοντά στη Μόσχα, τα εξαίρετα ζωγραφισμένα στο χέρι λακαριστά κουτιά Πάλεχ και Φεντόσκινο η τέχνη των οποίων ανάγεται στον 18ο αιώνα, τα λεπτοδουλεμένα κοσμήματα από σμάλτο φινίφτ, τις παραδοσιακές χειροποίητες δαντέλες Vologda, τα χρυσοκέντητα προϊόντα Τορζόκ κ.ά.

ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΚΖΕΛ
Christmas Theater
Κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων από 5 έως 54 ευρώ

Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 5 ευρώ, συνοδός 10 ευρώ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700 

Το «Δρακοδόντι»

Η νέα συνεργασία των Χαΐνηδων με την ομάδα «Κι όμΩς κινείται» είναι γεγονός. Το «Δρακοδόντι», παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 στο θέατρο «Ροές».

Μια συνδυαστική παράσταση, βασισμένη στο έργο «Δρακοδόντι», από την δισκογραφία των Χαΐνηδων, σε στίχους του Δημήτρη Αποστολάκη και σε σκηνοθεσία - χορογραφία της ομάδας χορού και ακροβασίας «Κι όμΩς κινείται».

"Σ'' αυτό τον κόσμο γίνεσαι ό,τι έχεις αγαπήσει
και παίρνεις προίκα σου στερνή αυτά που ''χες χαρίσει"

Πρόκειται για ένα έμμετρο παραμύθι. Είναι χωρισμένο σε αφηγηματικά μέρη, τραγούδια και οργανικά μέρη. Μέσα σε αυτή τη μουσική σύνθεση, η ομάδα «Κι όμΩς κινείται», δημιουργεί μια παράσταση χορού με στοιχεία ακροβασίας. 

Συντελεστές

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Αποστολάκης- Χαΐνηδες
Στίχοι: Δημήτρης Αποστολάκης
Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Κι όμΩς κινείται- Σουγιουλτζή Χριστίνα
Φωτισμοί: Αθανασοπούλου Μαρία 
Σκηνικός χώρος- κατασκευές: Camilo Bentancor
Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση - Φανή Μουζάκη

Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες: 

Δημήτρης Αποστολάκης - λύρα, τραγούδι
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης - κιθάρα, τραγούδι
Peter Jacques - τρομπέτα, φλικόρνο, κλαρίνο, νέι
Τάκης Κανέλλος - τύμπανα
Σπυριδούλα Μπάκα - τραγούδι
Μιχάλης Νικόπουλος - λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, τραγούδι
Γιάννης Νόνης - μπάσο

Η ομάδα «κι όμΩς κινείται»: 

Γεωργούλης Μάλκομ
Δαμόπουλος Νώντας
Μακατσώρης Χριστόφορος
Νούσκας -Βαρελάς Αλέξανδρος
Σουγιουλτζή Χριστίνα
Χαμηλοθώρη Λία
ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ
Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα
2103474312

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κάθε Σάββατο και Κυριακή

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

21:00

Αγγελική Κώττη