Ν. Σύψας: Περιοριστικά μέτρα ίσως μέχρι και τα μέσα Ιουνίου

Ν. Σύψας: Περιοριστικά μέτρα ίσως μέχρι και τα μέσα Ιουνίου

Για την άρση των περισσότερα μέτρων για τον κορονοϊό «ενδεχομένως να φτάσουμε και τα μέσα Ιουνίου», δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, εξηγώντας ότι ακόμα και με σταδιακή άρση των μέτρων «μέχρι να βρούμε εμβόλιο θα ζούμε λίγο διαφορετικά μέχρι τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον». .

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «θα πρέπει να ζούμε με κανόνες που θα τηρούμε για την παραλία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα εστιατόρια... Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες για τον συγχρωτισμό να μην υπάρχει αναζωπύρωση γιατί τότε θα εφαρμοστούν και πάλι μέτρα». 

Όπως ανέφερε, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα χρειαστούν 12 έως 18 μήνες. «Σε καμία περίπτωση πριν το 2021«, όπως σημείωσε. 

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε ότι «είναι επιλογή της πολιτείας που είναι πάνω στο τραπέζι, και νομίζω ότι αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί». 

«Είναι πολύ πιο επικίνδυνο αν βιαστούμε, αν πάρουμε το λάθος μέτρο τη λάθος στιγμή θα έχουμε το φαινόμενο της Ιαπωνίας στο Χοκάιντο, δηλαδή να επανέλθει η επιδημία εκεί που ήταν» παρατήρησε ο κ.Σύψας. 

«Θα έχουμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, όλος ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων», σχολίασε ο λοιμωξιολόγος.