Ν. Σασόλι: Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις

Ν. Σασόλι: Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας έθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την τοποθέτησή του στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής, όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ερωτηθείς για το θέμα.

«Όταν μίλησα στο Συμβούλιο αναφέρθηκα στο ζήτημα» σημείωσε ο Νταβίντ Σασόλι και τόνισε ότι «οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις».

Παράλληλα, ο κ. Σασόλι επισήμανε ότι «το Oruc Reis βρίσκεται στην ίδια θέση που ήταν και τον Αύγουστο», ενώ αναφορικά με το ζήτημα των Βαρωσίων υπογράμμισε ότι η Τουρκία «ενήργησε μονομερώς».

Επίσης σημείωσε πως «η τουρκική ρητορική γίνεται ολοένα και πιο επιθετική και η παρέμβαση της χώρας στην σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σίγουρα δεν βοηθά τα πράγματα» και συμπλήρωσε πως «τώρα είναι η ώρα για την ΕΕ να υποστηρίξει πλήρως τις γερμανικές προσπάθειες διαμεσολάβησης, να παραμείνει ενωμένη και να μιλήσει με μία φωνή. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να στείλετε ένα αξιόπιστο μήνυμα και να δώσετε μεγαλύτερη ώθηση στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης».