8ος χρόνος, ημέρα 2401η
Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Ν. Κορέα: 7.630 κρούσματα - Ο 2ος υψηλότερος αριθμός από την εκδήλωση της πανδημίας

Ν. Κορέα: 7.630 κρούσματα - Ο 2ος υψηλότερος αριθμός από την εκδήλωση της πανδημίας
Ap Newsroom

Στη Νότια Κορέα ανακοινώθηκε σήμερα Κυριακή ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων του νέου κορονοϊού από την εκδήλωση της πανδημίας στην επικράτεια της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας στις αρχές του 2020, μολονότι έχουν επιβληθεί πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα και παρά τον υψηλό βαθμό ανοσοποίησης του πληθυσμού, γεγονός που εγείρει ανησυχία ενόψει των επικείμενου εορτασμού της έλευσης του νέου σεληνιακού έτους.

Συγκεκριμένα κατά τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA), τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.630 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι 11 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σημαντικά σε σύγκριση με την προηγουμένη (7.009), πλησιάζοντας το ρεκόρ που είχε καταγραφεί στα μέσα του Δεκεμβρίου (7.848).

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Ιανουαρίου παρατάθηκαν τα πιο αυστηρά μέτρα για τρεις εβδομάδες. Ανάμεσα τους είναι το κλείσιμο των εστιατορίων, των καφέ και των μπαρ από τις 21:00 και ο περιορισμός του αριθμού των ανθρώπων που μπορούν να συμμετέχουν σε συναθροίσεις.

Ενόψει του νέου σεληνιακού έτους, οι εκδηλώσεις για το οποίο φέτος αρχίζουν το Σάββατο (29η Ιανουαρίου, το νέο σεληνιακό έτος μπαίνει τη 2η Φεβρουαρίου), είθισται κάθε χρόνο εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες να μετακινούνται σε όλη τη χώρα για να περάσουν τη γιορτή με τους δικούς τους.

Υπογραμμίζεται ότι η πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ανησυχία, παρότι έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 κάπου το 95% του ενήλικου πληθυσμού ενώ σχεδόν ο μισός (το 49,2%) έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Όπως επισημαίνεται, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα έχει φθάσει τους 6.540 νεκρούς επί συνόλου 733.902 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα της KCDA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ