Ν. Κεραμέως: Προληπτική η αναστολή των εκδρομών στην Ιταλία

Ν. Κεραμέως: Προληπτική η αναστολή των εκδρομών στην Ιταλία

«Δράσαμε καθαρά προληπτικά», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, αναφορικά με την απόφαση του υπουργείου για αναστολή των σχολικών εκδρομών προς την Ιταλία και την άμεση επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στη γειτονική χώρα, όπου έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες κρούσματα του κορονοϊού.

«Είμαστε σε επαφή με όλα τα σχολεία και σιγά-σιγά τα παιδιά επιστρέφουν», είπε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ή πιθανότητα να τεθούν τα παιδιά σε καραντίνα. Τα παιδιά θα επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητες τους και μόνο εάν κάποια τυχόν εμφανίσουν κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα θα γίνουν όσα προβλέπονται από το υπ. Υγείας». 

Όπως τόνισε η υπουργός, «δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση ότι κάποιο από τα παιδιά, τα οποία άλλωστε δεν έχουν πάει σε κάποια από τις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα , έχει κάποιο σύμπτωμα», σημειώνοντας ότι υπάρχουν σχετικές εγκύκλιοι με οδηγίες που ήδη εκδόθηκαν για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Εξάλλου, καθησυχαστική εμφανίστηκε νωρίτερα η υπουργός, μιλώντας στο Mega. Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν με ταχύτητα και, όπως είπε, «αμέσως μόλις είχαμε νέα για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία η πρώτη μας σκέψη ήταν στους μαθητές και τους φοιτητές που βρίσκονται στην γειτονική χώρα».

«Σπεύσαμε προληπτικά προκειμένου να ανασταλούν οι προγραμματισμένες εκδρομές στην Ιταλία. Ήταν να αναχωρήσουν κάποια σχολεία σήμερα για την Ιταλία αλλά οι εκδρομές δεν θα γίνουν. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δέκα σχολεία στην Ιταλία και διερευνούμε εάν είναι και παραπάνω» σημείωσε η υπουργός Παιδείας. 

«Δεν υπάρχει κανένα σχολείο που να βρίσκεται σε περιοχή που είναι σε καραντίνα. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» έκανε γνωστό πως έχουν ήδη ξεκινήσει και οι απαραίτητες ενέργειες για την απογραφή και όλων των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν σε ιταλικά πανεπιστήμια.

«Γίνεται μία συστηματική απογραφή τώρα, σε συνεννόηση με όλους τους πρυτάνεις. Δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας», ανέφερε η κ. Κεραμέως.