7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Ν. Καπραβέλος: Ο εμβολιασμός των νέων μπορεί να τιθασεύσει την πανδημία

Ν. Καπραβέλος: Ο εμβολιασμός των νέων μπορεί να τιθασεύσει την πανδημία

Την ελπίδα πως ο καθολικός εμβολιασμός όλων των ενηλίκων και ιδιαίτερα των νέων είναι σε θέση να οδηγήσει στον έλεγχο της πανδημίας εξέφρασε ο  Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, επισημαίνοντας πως πρέπει να σπάσουν οι αλυσίδες διασποράς του ιού.

«Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει, σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται σε όλον τον κόσμο, για να ελέγξουμε αυτή την μάστιγα το να πιάσουμε και να σπάσουμε ακριβώς τις αλυσίδες διασποράς αυτού του θανατηφόρου ιού», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος

Σχολιάζοντας την άμεση κινητοποίηση των ηλικιών 18 και άνω, με το άνοιγμα της πλατφόρμας, χθες το βράδυ της Παρασκευής 28/5, προκειμένου να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson σημείωσε πως «οι νέοι μας παίζουν σημαντικό ρόλο, όχι τόσο στην νοσηρότητα, κυρίως στην διασπορά του ιού» συνέχισε ο κος Καπραβέλος τονίζοντας το πόσο άσχημο είναι να βλέπεις νέους ασθενείς να νοσούν.

«Είναι πραγματικά η ελπίδα να τιθασεύσουμε αυτή την παγκόσμια μάστιγα που έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση όλη την ανθρωπότητα», κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.