Ν. Φίλης: Στη Μόρια o ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε

Ν. Φίλης: Στη Μόρια o ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε

Στις ανακατατάξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «ανασχηματισμό» από τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Φίλης τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει τον βηματισμό και να συγκροτήσει μια προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση όχι με συνθήματα αλλά με θέσεις».

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τη Μόρια ο κ. Φίλης είπε πως «ντρέπομαι και έχω τύψεις σαν ευρωπαίος και Έλληνας πολίτης». «Στη Μόρια δεν πετύχαμε, θα κάναμε κινήσεις μετά. Συγκεκριμένα δεν λύσαμε το θέμα αυτό. Θέλει συζήτηση για να φύγει κόσμος από εκεί. Αν η σπίθα άναψε είναι γιατί οι άνθρωποι ένιωθαν φυλακισμένοι εκεί», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις δήλωσε: «είναι μια φωτογραφία της στιγμής, είναι σε συνθήκες ειδικές που έχουν να κάνουν με τον κορονοιο που υπάρχει ένας φόβος της κοινωνίας που είναι λογικό να αναζητείται στην εκάστοτε κυβέρνηση το καταφύγιο».

Μιλώντας για την Μόρια είπε πως «ντρέπομαι και έχω τύψεις σαν ευρωπαίος και Έλληνας πολίτης». «Στη Μόρια δεν πετύχαμε, θα κάναμε κινήσεις μετά. Συγκεκριμένα δεν λύσαμε το θέμα αυτό. Θέλει συζήτηση για να φύγει κόσμος από εκεί. Αν η σπίθα άναψε είναι γιατί οι άνθρωποι ένιωθαν φυλακισμένοι εκεί», συμπλήρωσε.

Για τα εξοπλιστικά, τέλος, είπε ότι «χρειάζεται μεγάλη συζήτηση στη Βουλή. Είναι χρήματα που και μίζες να μην υπάρχουν είναι αφαίρεση χρημάτων από τις ανάγκες του κοινωνικού κράτους. Χρειάζεται πολιτική επιθετική διαλόγου με συμμαχίες και οι αναγκαίοι εξοπλισμοί να μην είναι γαλαντομία».

Κατά τον ίδιο, ωστόσο, «τα ποσοστά της κυβέρνησης είναι προσωρινά, μπορεί να έχουμε εκπλήξεις το προσεχές διάστημα».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα της έναρξης της σχολικής χρονιάς λέγοντας ότι «χάσαμε ένα καλοκαίρι προετοιμασίας. Χάσαμε αίθουσες ενώ μέσα στο καλοκαίρι ψηφίστηκε αύξηση σε 25 του αριθμού των παιδιών στην Α΄ Δημοτικού. Μακάρι να έρθουν γρήγορα οι μάσκες στα σχολεία όπου και εκεί είχαμε πίσω-μπρος».

«Δεν φοβάμαι εγώ το λένε οι λοιμωξιολόγοι για τον κορονοϊό στα σχολεία. Σημασία δεν έχει να μιλάμε για τα επικίνδυνα σενάρια αλλά να προετοιμαζόμαστε με μικρότερα τμήματα, με εναλλάξ βάρδιες και αλλαγή ύλης.» συμπλήρωσε.