Ν. Χαρδαλιάς: Κρίσιμη κατάσταση σε Θεσ/νίκη και K. Μακεδονία - Ολέθριο ένα lockdown

Ν. Χαρδαλιάς: Κρίσιμη κατάσταση σε Θεσ/νίκη και K. Μακεδονία - Ολέθριο ένα lockdown

Έκκληση προς τους Θεσσαλονικείς για την αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες.

«Είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση και για τη Θεσσαλονίκη και για την Κεντρική Μακεδονία. Από αύριο νομίζω ότι το στοίχημα είναι ένα: να γίνει ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να παραμείνει η κατάσταση σταθερή, να μην έχουμε περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η Θεσσαλονίκη είναι κοντά στον κόκκινο συναγερμό και στο επίπεδο 4, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι η πόλη απέχει από αυτό το σενάριο καθώς, «μόλις μπήκε στο πορτοκάλι. Έχουμε μπροστά μας χρόνο να μπορέσουμε να κρατήσουμε σταθερά τα κρούσματα και σιγά σιγά, μέσα στο επόμενο επταήμερο, εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα, να αρχίσουν τα κρούσματα να μειώνονται».

«Ολέθριο ένα lockdown για τη Θεσσαλονίκη»

Ένα lockdown θα είναι ολέθριο για τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της, ξεκαθάρισε ο ίδιος. «Όλη μας η λογική είναι από αύριο να έχουμε πολύ στοχευμένες δειγματοληψίες, ελέγχους, ενεργοποίηση των πάντων. Κάνω έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα και επίσης ειδικά στη Θεσσαλονίκη και εν όψει των επόμενων ημερών που φαντάζει σαν ένα πενθήμερο το οποίο θα υπάρξει μετακίνηση χρειάζεται προσοχή στις οποίες μετακινήσεις».

Μάλιστα, τόνισε ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με αιρετούς και εμπλεκόμενους φορείς και επισήμανε ότι «θα αποδείξουμε πως η προσπάθεια που έγινε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δε θα πάει στράφι και θα σταματήσουμε τον ιό και σε αυτήν την περιοχή».

Όσον αφορά στην απαγόρευση των μετακινήσεων μετά τις 00:30 και έως τις 05:00, μέτρο που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός και αφορά τις περιοχές επιπέδου 3 και 4, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι αυτές θα είναι εφικτές μόνο με πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες από την ΕΡΓΑΝΗ που να φανερώνει το που εργάζεται ο καθένας και που τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. «Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί μέχρι από τος 00:30 μέχρι τις 05:00», είπε.

 Έκτακτη σύσκεψη απόψε για τις Σέρρες

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς οι Σέρρες είναι «On alert». Χαρακτηριστικά είπε ότι «έχουμε τεράστιο θέμα στις Σέρρες όπου η έξαρση είναι εξαιρετικά επιθετική» και όπως έκανε γνωστό σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 11 το βράδυ έκτακτη σύσκεψη με τοπικούς φορείς για την κατάσταση στη περιοχή και για να υπάρξει μια πρώτη εικόνα ιχνηλάτησης, όπως τι είναι σε συρροές, τι είναι συνδεδεμένες επαφές με στόχο μια πιο καθαρή εικόνα σε σχέση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που βγήκαν σήμερα».