Ν. Αναστασιάδης: Η τρομοκρατία μία από τις σοβαρότερες απειλές για την EE

Ν. Αναστασιάδης: Η τρομοκρατία μία από τις σοβαρότερες απειλές για την EE

 

«Η τρομοκρατία αποτελεί μία από τις σοβαρότερες απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια της ΕΕ», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον της Ευρώπης, στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει να επικρατήσει φόβος και τρόμος. Αντ ''αυτού, επισήμανανε, ότι «οι ηγέτες της Ένωσης θα παραμείνουν ενωμένοι για να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την εξάλειψη της τρομοκρατίας».

Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καταδίκασε με τον πιο ισχυρό, όπως είπε, τρόπο τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο και εξέφρασε τη βαθύτατη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και στην κυβέρνηση της Γαλλίας.

Τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλιου, Αντόνιο Ταγιάνι και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ύμνου της ΕΕ. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Κύπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Κοινοβουλίου:

«Ως ο ηγέτης ενός περήφανου κράτους μέλους της ΕΕ, εκτιμώ τα μέγιστα την ευκαιρία να αναφερθώ δημοσίως στο όραμα μου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης, που είναι για μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη, που συνεχίζει να υπερασπίζεται την ειρήνη και την ασφάλεια, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, και που προάγει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία των λαών της.

Η αλληλεγγύη και η συμπόνοια πρέπει να καθοδηγούν τις μελλοντικές μας δράσεις ενόσω προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τις περίπλοκες προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας».

Πριν από την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο Κύπριος Πρόεδρος και ο Πρόεδρος του ΕΚ είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news