Μπουρλά: Σύντομα επιστρέφουμε στην κανονικότητα

Μπουρλά: Σύντομα επιστρέφουμε στην κανονικότητα

Τα καλά νέα για την πορεία της πανδημίας φθάνουν από τα χείλη του CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης δηλώνει ότι θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω, επιστρέφοντας στην κανονικότητα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Figaro «είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την Άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer σε άλλη συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι BFM δηλώνει ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για πολλά χρόνια ακόμα, αλλά ότι αυτό το τρέχον κύμα θα πρέπει να είναι το τελευταίο που θα πρέπει να οδηγήσει σε περιορισμούς.

Ο Μπούρλα, είπε επίσης ότι το εμβόλιο για την COVID-19 είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» για τα παιδιά.

Παράλληλα είπε ότι η Pfizer έκανε ένα επενδυτικό σχέδιο 520 εκατομμυρίων ευρώ (593,7 εκατομμύρια δολάρια) στη Γαλλία για 5 χρόνια για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Επιπλέον γνωστοποίησε ότι η Pfizer συνεργάζεται με τη γαλλική εταιρεία Novasep για την ανάπτυξη μιας θεραπείας με χάπι κατά της COVID-19. Η εταιρεία θα παράγει το δραστικό συστατικό Paxlovid, στο εργοστάσιό της στο Mourenx (Pyrénées-Atlantiques).

Η Pfizer θα επενδύσει σε γαλλικές βιοτεχνολογίες και θα αυξήσει σημαντικά τις κλινικές δοκιμές με γάλλους ασθενείς.

Στην ερώτηση γιατί η Pfizer προτίμησε να κάνει μία μεγάλη επένδυση στη Γαλλία, ο Μπουρλά απαντά ότι «η χώρα μας άνοιξε τις πόρτες, καλωσορίζοντας τις ξένες επενδύσεις, ιδιαίτερα τις βιομηχανικές επενδύσεις. Οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν κατέστησαν τη Γαλλία μία χώρα πολύ ανταγωνιστική. Επιπλέον, η τεχνογνωσία στις τεχνολογίες του τομέα υγείας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη».