Μπορούμε να προμηθευτούμε αντιαεροπορικά συστήματα και από άλλους
Μ. Τσαβούσογλου για ΗΠΑ

Μπορούμε να προμηθευτούμε αντιαεροπορικά συστήματα και από άλλους

«Η Τουρκία βλέπει τη συνάντηση Ερντογάν - Μπάιντεν με θετική ατζέντα» διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το τετ α τετ που θα έχουν οι δύο πρόεδροι την ερχόμενη Δευτέρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στην τουρκική δημόσια τηλεόραση TRT ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι δεν είναι εύκολο για την Τουρκία και τις ΗΠΑ να οικοδομήσουν συνεργασία, καθώς παραμένουν διαφωνίες επί σειρά θεμάτων.

«Εάν οι ΗΠΑ δεν εγγυηθούν για τους Patriot, μπορούμε να προμηθευτούμε αντιαεροπορικά συστήματα από άλλους συμμάχους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ επισήμανε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να λάβουν αμοιβαία μέτρα για να βελτιώσουν τις τεταμένες μεταξύ τους σχέσεις.

Παράλληλα,σημείωσε ότι οι διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας γύρω από τη σύγκρουση στη Λιβύη έχουν αμβλυνθεί από τότε που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση της Λιβύης, προσθέτοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων βρίσκονται σε θετική πορεία μετά από μήνες εντάσεων.

Όπως είπε, η Γαλλία θέλει να συνεργαστεί με την Τουρκία στην Αφρική, καθώς οι δύο χώρες ξεπερνούν τις διαφορές τους και σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις θα συζητηθούν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα.