Κ. Αγοραστός: «Μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά»

«Μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά»

Στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο Στρατός τη φύλαξη του οικισμού των Ρομά στο Κουτσόχερο της Λάρισας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξή του, κάνοντας λόγο για μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού, προσθέτοντας πως κάποιοι έπεισαν αυτούς τους ανθρώπους ότι ο ιός δεν υφίσταται.

«Αν θα χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο Στρατός εκεί την φύλαξη του οικισμού των Ρομά, αν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εάν δεν καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα στα παιδιά τους, στις οικογένειές τους, παρόλο που υπάρχουν και άνθρωποι που το 'χουν καταλάβει και είναι μέσα στα σπίτια τους και μας τηλεφωνούν ότι είναι μέσα στα σπίτια, ίσως, πάμε σε πιο δραστικά μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, χωρίς ωστόσο να δώσει απάντηση για το αν το ενδεχόμενο της φύλαξης από στρατιωτικές μονάδες τέθηκε ως ζήτημα στην σύσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, οι οποίοι έσπευσαν σήμερα το πρωί στην περιοχή, μετά την εμφάνιση πολλαπλών κρουσμάτων στον συγκεκριμένο οικισμό. 

Επίσης, ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι ενδεχόμενη ανάληψη καθηκόντων φύλαξης του οικισμού από τον Στρατό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα σχετικά με την καραντίνα και δεν αντιληφθούν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού.