Παναγιώτης Στάθης: Μπορεί ένας υπουργός να λέει «θα του πω να φέρει την Τουλουπάκη και θα της πω κοίτα να δεις κορίτσι μου.. »;

Μπορεί ένας υπουργός να λέει «θα του πω να φέρει την Τουλουπάκη και θα της πω κοίτα να δεις κορίτσι μου.. »;
Eurokinissi

Για απόλυτο ξεπεσμό της διάκρισης των εξουσιών, κάνει λόγο σε άρθρο στο dikastiko.gr o δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης, σχολιάζοντας την φράση «θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα» αναφερόμενος στην κ. Τουλουπάκη «και θα της πω "κορίτσι μου, έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;"», την οποία ο Νίκος Παππάς φέρεται να είπε στον Σάμπυ Μιωνή. 

Αναλυτικά το άρθρο του Παναγιώτη Στάθη όπως δημοσισεύεται στο dikastiko.gr

«Κατ΄αρχήν να πούμε πως η συνομιλία Παππά- Μιωνή ήταν παράνομη ηχογράφηση. Όπως ήταν παράνομη (εφόσον έγινε και ο πρώην υπουργός δε τα θυμόταν .. απέξω) του Πολάκη στον Στουρνάρα και του Κασιδιάρη στον Μπαλτάκο.

Το σκέλος της παράνομης ηχογράφησης είναι ποινικά αξιολογήσιμο αλλά ο Μιωνής το παραδέχτηκε ήδη.

Επίσης πριν από περίπου 6 μήνες ψηφίστηκε διάταξη που καθιστά νομικά αξιοποιήσιμο υλικό ακόμα και αν έχει αποκτηθεί με παράνομο τρόπο εφόσον εισφέρει στοιχεία για σοβαρά αδικήματα. Η διάταξη είχε ξαναεισαχθεί στο παρελθόν επί ΣΥΡΙΖΑ, με εισηγητή τον Δημ. Παπαγγελλοπουλο , όμως καταργήθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 , για να ξαναψηφιστεί στη συνέχεια από τη ΝΔ.

Παράλληλα η καταγγελία περί συρραφής εκ μέρους του κ. Παππά, προφανώς και πρέπει να ερευνηθεί, κάτι που για τους ειδικούς είναι μια απολύτως απλή διαδικασία.

Κι αφού τελειώσαμε με αυτά(και έχουν αναλυθεί εκτενώς τα περί «μαγαζιών) , ας δούμε κάποια άλλα ζητήματα:

-Αφενός ένας πρώην κορυφαίος υπουργός εμφανίζεται να συνομιλεί με έναν επιχειρηματία για εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις.

Αφετέρου- και σημαντικότερο- φέρεται να λέει την περίφημη φράση πως «εγώ σου είπα τι θα κάνω. Θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα(σ.σ προφανώς την κα Τουλουπάκη) και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω «κορίτσι μου, έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;».

Δηλαδή ένας υπουργός θα πει σε έναν άλλο υπουργό, να φωνάξει μια εισαγγελέα να της πει «κορίτσι μου….».

Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος ξεπεσμός της διάκρισης των εξουσιών και του Κράτους Δικαίου, τότε τι είναι;

Θα αναρωτηθεί βέβαια κάποιος – και δικαίως- «καλά πέφτουμε από τα σύννεφα; Δεν γίνονταν πάντα αυτά;»

Η απάντηση είναι πως είτε γίνονταν πάντα , είτε γίνονται τώρα, με όσα λέγονται και βγαίνουν στη δημοσιότητα αποκαλύπτεται τελικά ότι όλοι θέλουν ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη τη Δικαιοσύνη (μόνο) από τους πολιτικούς τους αντιπάλους . Όχι από τους ίδιους. Και αυτό μπορεί το πολιτικό σύστημα να το αντέχει. Το δικαστικό σύστημα, το αντέχει;»