7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Μπάιντεν και Πούτιν θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου

Μπάιντεν και Πούτιν θα συναντηθούν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες «θα συζητήσουν για την πλήρη γκάμα των πιεστικών ζητημάτων, καθώς επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε την προβλεψιμότητα και την σταθερότητα στη σχέση ΗΠΑ-Ρωσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ότι «σύμφωνα με την επιτευχθείσα συμφωνία ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει στις 16 Ιουνίου στην Γενεύη συνομιλίες με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόζεφ Μπάιντεν».

Αυτή θα είναι η πρώτη προσωπική συνάντηση του Πούτιν με τον Μπάιντεν από τότε που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίσκεψη στη Γενεύη θα είναι επίσης η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του Ρώσου προέδρου από τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με την στρατηγική σταθερότητα, την συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας καθώς επίσης την κατάσταση και τις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξης των ρώσο-αμερικανικών σχέσεων και τις περιφερειακές συγκρούσεις.

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης επίκειται να συμφωνηθούν

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης Πούτιν - Μπάιντεν επίκειται να συμφωνηθούν, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Οι λεπτομέρειες επίκειται να συμφωνηθούν», ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε αν οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν τετ-α τετ ή με την συμμετοχή αντιπροσωπειών, και αν η συνάντηση αυτή κορυφής θα είναι περιορισμένη ως προς τον χρόνο της διάρκειάς της.