Μπ. Τζόνσον: Να λάβουμε ειδικά μέτρα για την προστασία των ιδιαίτερα ευάλωτων

Μπ. Τζόνσον: Να λάβουμε ειδικά μέτρα για την προστασία των ιδιαίτερα ευάλωτων

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση τώρα έπρεπε να λάβει ειδικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων από την επιδημία του κορονοϊού.

"Τώρα πρέπει τώρα να λάβουμε ειδικά μέτρα για την προστασία των ιδιαίτερα ευάλωτων", δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επισήμανε στους πολίτες να ακολουθούν τη συμβουλή της κυβέρνησης για την κοινωνική αποστασιοποίηση όταν βρίσκονται σε πάρκα και σε υπαίθριους χώρους. "Παρακαλώ ακολουθήστε τη συμβουλή και μην πιστεύετε ότι ο καθαρός αέρας από μόνος του αυτόματα παρέχει κάποια ασυλία ... πρέπει να στέκεστε δύο μέτρα μακριά, πρέπει να ακολουθήσετε τη συμβουλή της κοινωνικής αποστασιοποίησης", δήλωσε.

Η Βρετανία θα πει στο 1,5 εκατομμύριο από τους πιο ευάλωτους πολίτες της ότι πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι για τις επόμενες 12 εβδομάδες προκειμένου να προστατευθούν από τον κορονοϊό, δήλωσε ο υπουργός Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ρόμπερτ Τζένρικ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός.

"Σήμερα, πρέπει να προχωρήσουμε πιο πέρα και να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους όσον αφορά την κλινική τους κατάσταση, για να σώσουν τη ζωή τους. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα επικοινωνήσει με αυτούς τους ανθρώπους τις επόμενες μέρες προτρέποντάς τους να μείνουν στο σπίτι για περίοδο τουλάχιστον 12 εβδομάδων", είπε ο Ρόμπερτ Τζένρικ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ