Μήνυμα προς Εκκλησία ενόψει εορτών η παρουσία Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Μήνυμα προς Εκκλησία ενόψει εορτών η παρουσία Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

Με μία κίνηση έκπληξη ή τουλάχιστον σχεδόν ασυνήθιστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να ενισχύσει το κυβερνητικό μήνυμα για την αναγκαιότητα τόσο της τήρησης των μέτρων προστασίας της πανδημίας όσο και της αύξησης των εμβολιασμών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο κ.Μητσοτάκης προγραμματίζει να παραστεί στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ενόψει των Χριστουγέννων. Μία παρουσία με την οποία θα θελήσει να επιβεβαιώσει με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι Πολιτεία και Εκκλησία συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να ξεπεραστεί η πανδημία.  

Ο πρωθυπουργός πιθανότατα θα παραστεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου όταν οι ιεράρχες θα συζητήσουν διάφορα ζητήματα όπως  πανδημία, η πορεία των εμβολιασμών και η λειτουργία των ναών κατά τις ημέρες των εορτών, οπότε και  προσέρχονται οι περισσότεροι πιστοί στις λειτουργίες. Το μεγάλο "αγκάθι"  αγκάθι βρίσκεται στον τρόπο τήρησης των μέτρων προστασίας στους χώρους λατρείας όπως η  επίδειξη rapid test από τους ανεμβολίαστους κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει από τους κληρικούς. 

Προκειμένου λοιπόν να συζητηθούν όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα ο κ.Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην συνεδρίασης της ιεραρχίας και ήδη έχουν αρχίσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις ώστε να οριστικοποιηθεί η επίσκεψη στην Μονή Πετράκη.

Την ίδια ώρα στο  Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν να δουλεύουν πάνω στο  λεγόμενο "θετικό σενάριο" σχετικά με την  εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. 

Αυτό σημαίνει ότι αναμένουν  την κορύφωση του τέταρτου κύματος μέσα στις επόμενες δέκα μέρες . Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση προχωράει σε κινήσεις που εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην επίτευξη του πιο σημαντικού στόχου αυτής της περιόδου, που δεν είναι άλλος από την αύξηση των εμβολιασμών. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά όμως ακόμα φαίνεται πως υπάρχει αρκετή απόσταση που θα πρέπει να καλυφθεί ειδικά στην ηλικιακή ομάδα των 60+.

Σε αυτή την κατεύθυνση και μετά την εισήγηση των επιστημόνων άλλαξε ο χρόνος ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από έξι σε τρεις μήνες , θέλοντας έτσι να ενισχυθεί η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης.