Microsoft: Εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Bethesda έναντι 7,5 δισ. δολαρίων

Microsoft: Εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Bethesda έναντι 7,5 δισ. δολαρίων

Συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών ZeniMax Media, της μητρικής εταιρείας της Bethesda Softworks, ανακοίνωσε η εταιρεία λογισμικού Microsoft έναντι 7,5 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ZeniMax Media, Ρόμπερτ Αλτμαν, η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών είχε στενή συνεργασία με τη Microsoft εδώ και δεκαετίες και αυτή η συμφωνία είναι μια φυσική εξέλιξη αυτών των ετών που συνεργάζονται.

«Το παιχνίδι είναι η πιο διαδομένη κατηγορία στον κλάδο της ψυχαγωγίας, καθώς οι άνθρωποι παντού στρέφονται προς τα παιχνίδια για να συνδεθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να παίξουν με τους φίλους τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Σατγια Ναντελα.

Η Microsoft δήλωσε ότι σκοπεύει να φέρει τα μελλοντικά παιχνίδια της Bethesda στη μηνιαία συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass όταν θα είναι διαθέσιμα σε Xbox ή PC.

Η εν λόγω αγορά είναι μια από τις πιο σημαντικές αποκτήσεις βιντεοπαιχνιδιών στην ιστορία της Microsoft από όταν ο κολοσσός του Bill Gates αγόρασε το Mojang, το στούντιο πίσω από το Minecraft, για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2014.