Μιχαηλίδου: Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο των Κοινωνικών Δομών

Μιχαηλίδου: Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο των Κοινωνικών Δομών

Το διττό ρόλο της Κοινωνικής Πολιτικής τα δύο τελευταία χρόνια ανέδειξε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο όλων των Κοινωνικών Δομών της χώρας, «Επ’ Αρωγή», σημειώνοντας ότι το έργο συνεχίζεται οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στη σημερινή ενεργητική κοινωνική πολιτική.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε από τη μία την αυστηρή εφαρμογή πολιτικών προάσπισης των πλέον ευάλωτων στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία

Τα τελευταία δύο χρόνια, αποτέλεσαν τεράστια πρόκληση για την Κοινωνική Πρόνοια, αφού κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια υγειονομική κρίση, σχεδιάζοντας παράλληλα τις απαραίτητες για την κοινωνία μεταρρυθμίσεις. Από την αρχή, δράσαμε μεθοδικά και οργανωμένα, σημείωσε και πρόσθεσε: Ενισχύσαμε τη στελέχωση των δομών αυξάνοντας κατά 1/3 το προσωπικό και εφαρμόσαμε αυστηρά πρωτόκολλα, κατά προτεραιότητα εμβολιασμούς ωφελουμένων στις δομές βάσει ευαλωτότητας,  περιοδικά τεστ COVID και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων.

«Έτσι, καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε ζωντανούς και ασφαλείς τους συνανθρώπους μας, αποφεύγοντας εικόνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν μείναμε όμως μόνο εκεί. Προχωρήσαμε σε κομβικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης της παιδικής κακοποίησης, θεσπίσαμε τον Προσωπικό Βοηθό για τα άτομα με αναπηρία και σχεδιάσαμε το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ», αναβαθμίζοντας την προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Όλα αυτά, δεν θα είχαν επιτευχθεί, χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη όλων των δομών ανά την Επικράτεια. Συνεχίζουμε έτσι, όλοι μαζί, με πυξίδα τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους συμπολίτες μας!», συμπλήρωσε.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, συνεχάρη τους προέδρους, τις Διοικήσεις και όλους τους εργαζόμενους για την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων, τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των ωφελούμενων, αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων που οδήγησαν στην αποφυγή απωλειών στις δομές.