8ος χρόνος, ημέρα 2395η
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Meteo: Ενισχύονται οι άνεμοι στη χώρα με μέγιστες ταχύτητες 60 - 70 χλμ την ώρα

Meteo: Ενισχύονται οι άνεμοι στη χώρα με μέγιστες ταχύτητες 60 - 70 χλμ την ώρα

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι άνεμοι έχουν σταδιακά ενισχυθεί τις τελευταίες ώρες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ενδεικτικά οι μέγιστες ριπές ανέμου που έχουν καταγραφεί στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, πλησιάζουν τοπικά τα 60 - 70 χιλιόμετρα την ώρα κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι μέγιστες ριπές ανέμου έως τις 15:30 την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.

Στα ακόλουθα δύο γραφήματα παρουσιάζεται η εξέλιξη του ανέμου τις τελευταίες ώρες στους σταθμούς της Μαλακάσας, Αττικής (Γράφημα 2) και του Ισθμού, Κορίνθου (Γράφημα 3), όπου διακρίνεται η αναμενόμενη μεγαλύτερη ένταση του ανέμου στον Κορινθιακό κόλπο σε σχέση με τα βόρεια της Αττικής.

Γράφημα 2: Η εξέλιξη του ανέμου τις τελευταίες ώρες στον σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην Μαλακάσα, Αττικής.

Γράφημα 3: Η εξέλιξη του ανέμου τις τελευταίες ώρες στον σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στον Ισθμό, Κορίνθου.