Μεταβολή του καιρού με βροχές, χιόνια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Μεταβολή του καιρού με βροχές, χιόνια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και από την Βόρεια Ελλάδα, η οποία σταδιακά θα γίνει αισθητή και στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στα πεδινά, ενώ σταδιακά θα σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Βόρειας Θεσσαλίας. Τη Δευτέρα τα φαινόμενα αρχικά θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και μέχρι το τέλος της ημέρας στην Κρήτη.

Σημαντική εξάλλου θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας. Ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τα βορειότερα τμήματα της χώρας έως τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Παράλληλα, από το απόγευμα της Κυριακής πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι, μέχρι και εννέα μποφόρ, θα επικρατήσουν στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ τη Δευτέρα αναμένονται πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και τοπικά θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο.